Tamamı Türk mühendislerden oluşan Ar-Ge ekibiyle yüksek güvenlik önlemi gerektiren alanlara özel ürünler geliştiren Arma Kontrol, ihracat çalışmalarına hız kazandırdı. Aralarında Orta Doğu, Afrika ve Avrupa ülkelerinin de bulunduğu 52 ülkeye ihracat gerçekleştiren Arma Kontrol’ün CEO’su Koray Kartal, bu yıl Rusya ve Meksika pazarına da girmeyi hedeflediklerini söyledi. 2019 yılını 180 milyar doların üzerinde rekor bir ihracatla kapatan Türkiye, bu yıla da 14,7 milyar dolarla ocak ayı rekoru kırarak başladı. İhracat atağına katkı sunan şirketlerden biri de yüksek teknolojili ürünleriyle üst düzey güvenlik önlemleri sunan Arma Kontrol oldu. 

"2020 YILINDA YÜZDE 27 BÜYÜME HEDEFLİYORUZ" 

Arma Kontrol CEO’su Koray Kartal, ihracat ve üretimdeki yeni dönem hedefleri hakkında bilgi verdi. 2019’u yüzde 22 büyümeyle kapattıklarını söyleyen Kartal, “Yüzde 27 büyüme hedefi ile başladığımız 2020 yılında, ihracata ve Ar-Ge’ye öncelik veriyoruz. Şu anda ABD’den Orta Doğu’ya, Batı Avrupa’dan Afrika ülkelerine uzanan geniş bir coğrafyada, toplam 52 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu yılki önceliğimizi, faaliyet gösterdiğimiz özel güvenlik sistemleri alanında zorlu pazarlar olarak kabul edilen Rusya ve Meksika’ya verdik. Ocak ayında katıldığımız güvenlik fuarı Dubai Intersec’te özellikle bu iki pazara yönelik önemli girişimlerimiz oldu, yıl sonuna kadar bunları başarıyla sonuçlandıracağımıza inanıyoruz” dedi.

"YÜKSEK TEKNOLOJİLİ VE MOBİL CİHAZLARLA ENTEGRE ÜRÜN GELİŞTİRMEYE ODAKLANDIK" 

Dünyada artan güvenlik ihtiyacının sektörde ciddi dönüşümlere yol açtığına dikkat çeken Koray Kartal, “Küresel gelişmelerin ekseninde pek çok ülke güvenlik bütçelerinde rekor seviyelere ulaştı. Bu durum, yenilikçi güvenlik sistemleri ihtiyacını da beraberinde getirdi. Arma Kontrol olarak tamamı Türk mühendislerden oluşan ekibimizle birlikte yüksek teknolojili ürünler geliştiriyoruz. Geçen yıl geliştirdiğimiz mobil road blocker ve kendinden iç üniteli mantar bariyer sistemlerimiz çok kısa sürede kendini kanıtladı. Ürünlerimize verilen uluslararası sertifikalar da yurt dışındaki konumumuzu güçlendiriyor. Bu yıl Ar-Ge ekibimizle birlikte yüksek teknolojili ürünler geliştirmeye devam edeceğiz. Diğer yandan sistemlerimizi cep telefonu, tablet gibi mobil cihazlarla entegre edebilmek, kullanıcıların ürünleri uzaktan görebilmesi veya gerekli durumlarda açma-kapama gibi işlemleri yapabilmeleri için yazılım alanına yatırım yapmaya başladık” diye konuştu. 

YERE VE İHTİYACA ÖZEL ÇÖZÜMLER

Türkiye’nin bariyer markası Arma Kontrol; road blocker, mantar bariyer, kollu bariyerler, sel bariyerleri, yer tuzakları, otopark geçiş sistemleri, turnikeler, kayar kapı ve motorları, kişisel otopark direkleri ve trafik ekipmanlarıyla askeri tesislerden plazalara kadar her yere ve ihtiyaca özel çözümler sunuyor.