Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks ile olan iş birliği kapsamında 40 adet Ford Trucks F-MAX çekici yatırımı yapan Arkas Lojistik, yeni yatırımıyla birlikte Euro 6 motora sahip araç oranını da yüzde 50’ye yükseltti.
Şirketten yapılan açıklamada, yeni araçların yakıt tüketiminin km’de litre bazında yüzde 5 iyileşme sağlayacağı belirtildi. 40 araç ile birlikte ayda 240 bin km yol kat edilmesinin öngörüldüğünün ifade edildiği açıklamada, Arkas Lojistik'in yılda 117 bin litre yakıt tasarrufu elde edeceği aktarıldı.
Arkas Lojistik olarak yeni dönemde ana stratejilerinin mevcut koşullara uygun şekilde dijital çözümlerle temassız hizmet modelini yaygınlaştırarak müşterilerine hızlı çözümler sunmak olduğunu belirten Arkas Lojistik Genel Müdürü Serhat Kurtuluş, bu yolda mevcut hizmetlerimizi büyütmeye ve yeni iş alanlarındaki fırsatları değerlendirmeye yönelik yatırımlarına devam ettiklerini söyledi. 
Karayolunda yılda 30.500.000 km yol kat ettikleri özmal kara filolarıyla hedeflerini büyütüp, hizmet kalitesini yükselttiklerini aktaran Kurtuluş, bu noktada iş ortakları olarak nitelendirdikleri Ford Trucks ile güvene dayalı uzun süreli iş birlikleri olduğunu söyledi.  Kurtuluş, hali hazırda filolarındaki Ford Trucks çekicilerimizden performans, yakıt tüketimi ve teknolojik donanımlarının yanı sıra sahip olma maliyeti bakımından da çok memnun olduklarını da sözlerine ekledi. 

ARKAS LOJİSTİK’E BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Arkas Lojistik’le iş birliklerini büyütmekten dolayı mutlu olduklarını belirten Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören ise, de 40 adet F-MAX'i daha Arkas Lojistik’e teslim ederek, Arkas Lojistik'te bugüne kadar teslim ettiğimiz toplam Ford Trucks markalı araç sayısını 175’e yükselttiklerini söyledi. Arkas Lojistik'in araç parkında yer alan Ford Trucks araçların sayısının yükselmesinin bu iş birliğinin güçlenerek büyüdüğünü gösterdiğini ifade eden Hoşgören, F-MAX'in 500 PS güce sahip, düşük yakıt tüketimiyle dikkat çeken yüksek performanslı motoru ve ileri teknolojik donanımları ile Arkas Lojistik'e büyük verimlilik ve katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.