Bu yıl 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021 bünyesindeki  Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç Yarışları'nın emniyet kemerleri, ticari araçlar için kilit, otomatik, statik ve isteğe bağlı özel kemer üretimini yerli ve milli olarak üreten Ark Pres tarafından tedarik edilecek.

Bu kapsamda Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal ve Ark Pres Genel Müdürü Burak Kasım arasında bir iş birliği protokolü imzalandı.

İSTANBUL PARK'TA YAPILACAK

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğündeki etkinlik kapsamında düzenlenen EC Elektrikli Araç Yarışları İstanbul Park'ta koşulacak.

TÜBİTAK tarafından 2005 yılından beri düzenlenen elektrikli araç yarışları, elektromobil (batarya elektrikli) ve hidromobil (hidrojen elektrikli) kategorilerinde gerçekleştiriliyor. 

Yarışlar ile elektrik ve hidrojen enerjisiyle çalışan araçlarla ilgili yerli üretimin artırılması, katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, katılımcıların alternatif enerjilerle ilgili araştırma fırsatı bularak dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri ve deneyim kazanmaları amaçlanıyor.