ESKİŞEHİR (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olan Hasan Büyükdede, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede geç kalmadığını, paniğe kapılmadığını söyleyerek, "Hükümetimiz, sağlık alanında uyguladığı tedbirlerinin yanı sıra ekonomik sürdürülebilirliği de dikkate aldı, istihdam, finansman ve sosyal yardım alanlarında kritik adımlar attı." şeklinde konuştu.

Arçelik Eskişehir Buzdolabı ve Kompresör İşletmesi, personel servislerinin kontrolü, pandemiye yönelik eğitimler, atık yönetimi, ofislerin uygunluğu, personel soyunma odalarının sterilizasyonu, kreşler, temizlik teçhizatları, yemekhanelerde yapılan düzenlemeler, hizmet tedarikçilerinin kontrolleri gibi birçok farklı konuda Türk Standardları Enstitüsü (TSE) denetçilerinin detaylı kontrolünden geçerek "TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi"ni almaya hak kazandı.

Büyükdede, belgenin firma yetkililerine tesliminden dolayı fabrikada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dünya genelinde küresel pandemiye dönüşen Kovid-19'un bütün dengeleri sarstığını belirtti.

Ülkelerin ekonomilerinde arz ve talep şoklarını aynı anda yaşatan salgının etkileriyle ilgili küresel ekonomi çevreleri tarafından sağlıklı bir öngörüde bulunulamadığını anlatan Büyükdede, Türkiye'de ise tüm kurumların tam bir seferberlik halinde çalıştığını söyledi.

Büyükdede, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemiz, salgınla mücadelede, kendini pek çok devletten pozitif yönde ayrıştırdı. Hiç şüphesiz bu başarı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, eş güdüm içinde atılan adımlar sayesinde oldu. Türkiye sağlıkta, eğitimde, ulaştırmada, güvenlikte, kamu yönetiminin her alanında dinamik politikalar uyguladı. Ülkemiz Kovid-19 ile mücadelede asla geç kalmadı, paniğe de kapılmadı. Hükümetimiz, sağlık alanında uyguladığı tedbirlerinin yanı sıra ekonomik sürdürülebilirliği de dikkate aldı, istihdam, finansman ve sosyal yardım alanlarında kritik adımlar attı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, virüs Türkiye sınırlarına gelmeden önce harekete geçtik. İlk günlerden itibaren üretimin bütün cephelerinde faaliyet gösteren sektör meclisleri, organize sanayi bölgeleri ve sanayi odaları ile istişare yürüttük."

Belgenin firma yetkililerine takdimiyle sona eren töreninde, TSE Genel Sekreter Yardımcısı Ethem Kaya, Otomotiv Test Merkezi Dairesi Başkanı Gökhan Özkök ve Eskişehir Müdürü İsmail Kaynarca, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk ve Eskişehir Buzdolabı İşletmesi Direktörü Ayhan Önder de yer aldı.