AA – Aras Kargo yeni dönemde transfer merkezi, şube gibi tüm operasyonları içeren dağıtım altyapısı için 1 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor. 2020 yılının ilk 9 ayında yüzde 65 oranında büyüme gerçekleştiren Aras Kargo, yıl sonunda 2 milyar TL’nin üzerinde bir ciro rakamına ulaşacak. Aras Kargo, Türkiye’de yükselmeye devam eden kargo sektörüne yatırım yaparak potansiyeline arttırmayı hedefliyor. Aras Kargo, Austrian Post'un Aras Kargo'daki hisse oranını yükseltmesi ve Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Baran Aras'ın hissedarlık konumunu koruması kapsamında çevrim içi bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Austrian Post Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Georg Pölzl, Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Baran Aras ve Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın katıldı.

“SERMAYE YATIRIMLARI 200 MİLYON AVRO’YA ÇIKACAK”

Türkiye’deki yatırım hedefleri hakkında bilgi veren Pölzl, “2021 yılında Aras Kargo’nun transfer merkezi ve şube gibi operasyonları içeren dağıtım altyapısı için 1 milyar TL değerinde bir yatırım yapmayı planlıyoruz. Austrian Post global çerçevede sermaye yatırımlarını arttırmayı hedefliyor. 2020 yılında bu yatırımlar 170 milyon avronun üzerinde olacak. 2021 yılında ise 200 milyon avronun üzerine çıkmayı hedefliyoruz” dedi. Çevre ile ilgili çalışmaları hakkında da bilgi veren Pölzl, elektrik ve ısı kullanımında çalışmaları sayesinde CO2 salınımları konusunda önemli oranda düşüş yakaladıklarını ifade etti. Ayrıca 2030 yılına kadar 1.005 adetlik elektrik araç filosu kuracaklarını söyledi. 

“CİROMUZ YÜZDE 50 ARTTI” 

Toplantıda konuşan Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Aras, “Türkiye’de kargo sektörünün büyümesi hızlanıyor. Transfer merkezi için yaptığımız yatırımlar büyüme potansiyeline inandığımızın önemli bir göstergesi. Şirketimizin kurucu merhum babam Celal Aras, bu şirketi kıymetli temeller üzerine inşa etti. Bizde tüm çalışanlarımızla birlikte şirketimizi hep ileriye taşıdık. Son üç yıl içerisinde ciromuzu yüzde 50 oranında arttırdık. Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğimize inanıyorum.” dedi.  

“2020 CİROMUZ 2 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE OLACAK”

Kargo sektörünün genel değerlendirmesini yapan Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, “Kargo sektörünün oldukça dinamik bir yapısı var. Artan e-ticaret sektörü ve gelişen talepler nedeniyle teknolojik yatırımları yapmaya ve altyapıyı güçlendirmeye her zamankinden daha çok önem veriyoruz. Zamanımızı ve kapasitemizi iyi yönetebilmemiz için dijital dönüşüm ve transfer merkezi yatırımlarını hayata geçirdik” dedi.