Aras Kargo, çevre ve doğal kaynakların korunmasına yönelik olarak hayata geçirdiği örnek uygulamaları sayesinde 200 tondan fazla atığı geri dönüşüme kazandırdı.

YILIN İLK 5 AYINDA KAZANDIRDI

Aras Kargo'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, iş yapış süreçlerinin çevre üzerinde en az etki yaratacak şekilde yürütülmesine duyarlılıkla yaklaşıyor.

Özellikle doğal kaynakların verimli kullanılması konusunda hassasiyet gösteren firma, Ocak-Mayıs 2021 döneminde kağıt-karton, plastik, ahşap, metal, lastik ve elektronik gibi kategorilerde toplam 200 tondan fazla atığı geri dönüşüme kazandırdı.

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN TÜM ATIKLARI AYRIŞTIRIYORUZ" 

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, her yönüyle iyi işleyen bir ekonominin, çevre ve doğal kaynakların verimli kullanılmasından geçtiğine işaret ederek, sosyal eşitliği ve toplumsal refahı artıran, aynı zamanda çevresel riskleri ve ekolojik kıtlığı önemli ölçüde azaltan bir yaklaşımla ekonomik faaliyetlere devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayyarkın, “Çevre kaynaklarının sürdürülebilirliği için operasyonel alanlarımızda düzenli olarak geri dönüşüme kazandırabileceğimiz tüm atıkları ayrıştırıyoruz. Öte yandan, karbon ayak izini en aza indirgemek için oluşturduğumuz 'Doğa Dostu Araslar' platformuyla birbirinden değerli projeler yürütüyoruz. Geri dönüşüm hassasiyetimizin yanı sıra kıyı temizliği ve orman alanlarının geliştirilmesi için de çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.