Assan Hanil Ar-Ge Merkezi’nde otomotiv ve uçak koltuk sistemleri, plastik ve kompozit otomotiv komponentleri ürün geliştirme çalışmalarının yanı sıra üretim proses geliştirme ve ileri araştırma çalışmaları yürütüyor. Yıldırım, Ar-Ge merkezi bünyesinde geliştirdikleri otobüs ve kamyonlarda kullanılan “hava süspansiyonlu sürücü ve koltuğu” ürünlerinin homologasyonlarını tamamladıklarını ve bunu yıl içerisinde piyasaya süreceklerini, böylece dünyanın sayılı koltuk geliştiren teknoloji firmaları arasına girdiklerini belirtti.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Ar-Ge çalışmalarımızla Türkiye’de yüksek teknoloji üreten ve ürünlerini müşterilerine küresel olarak sunabilen bir firma olmayı amaçlıyoruz. Geliştirdiğimiz farklı teknolojilere sahip ürünlerin birçok alt parçasını, ülkemiz yan sanayi firmalarından tedarik ediyoruz. Bu sayede hem şirketimizin hem de çalıştığımız yan sanayilerin teknolojik yetkinliklerini geliştiriyor, orta-uzun vadede tedarikçilerimizi Ar-Ge’ye yatırım yapması konusunda teşvik ediyoruz.”

TÜRKİYE’YE GENİŞ BİR KATMA DEĞER SAĞLIYOR

Yıldırım, bulundukları sektörde yüksek teknoloji ve kaliteyi, uygun maliyetler sunmanın en önemli inovasyon olarak görüldüğünü ifade ederek, çabalarının ürünlerine ileri tasarım ve mühendislik yetkinliklerini katarak akıllı çözümler sunmak olduğunu söyledi.

Yıldırım, Assan Hanil Ar-Ge Merkezi ile oluşan katma değer ile ilgili olarak, “Tüm çalışmaları Ar-Ge merkezimiz kapsamında mühendislik ve teknoloji yönetimi araçlarını uygulayarak yönetiyoruz. Patent ve teknoloji taraması ile doğru tasarım girdilerinin oluşturulmasının yanı sıra, pazardaki küresel müşterilerimizin orta ve uzun vadeli hedeflerine yönelik araştırmalar yaparak en doğru hedefe yönelmek istiyoruz. Gelecek dönemde de geliştirdiğimiz ürünlerin ‘Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimini’ yapmak ve daha kısa ‘Time-to-Market’ süreleri ile ürün geliştirme döngümüzün verimini artırmak istiyoruz. Özetle, küresel rakiplerimizin yurt dışında geliştirdiği ürünler ve üretilen bilgiyi bünyemizde yaratarak otomotiv değer zincirinde ülkemize daha geniş bir katma değer sağlıyoruz.” dedi. 

Türkiye ihracatını artıracak orta ve yüksek teknoloji ürünlerin geliştirilmesi için desteklerin fazlalaşması gerekliliğinin altını çizen Yıldırım, kalıcı olması ve bütünsel bir stratejiyi takip eder hale getirilmesinin de önemine vurgu yaparak sözlerini tamamladı.