“Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com’un Ar-Ge merkezi büyümesine devam ederken geliştirdiği yeni projelerle hem sektörüne ivme kazandırıyor hem de üniversite-sektör iş birlikleriyle alanında fark yaratmayı hedefliyor. 

HEDEFİ, YIL SONUNA KADAR İKİ YENİ AR-GE PROJESİ EKLEMEK
Zingat.com CTO’su ve Kurucu Ortağı Mehmet Erkek, Ar-Ge merkezlerinin yeni projelerle portföyünü geliştirmeyi sürdürdüğünü ve halihazırdaki yedi Ar-Ge projesine yıl sonuna kadar iki yeni proje daha eklemeyi hedeflediklerini söyledi. 

Portföylerini sürekli geliştirdiklerini ve buna bağlı olarak Ar-Ge personel sayısını artırdıklarını dile getiren Erkek, “Çalışanlarımızın Ar-Ge çalışmalarına yönelik yüksek lisans eğitimlerine destek oluyor, onlar için düzenli olarak teknik ve kişisel gelişim eğitimleri organize ediyoruz. Çünkü gelişen teknolojiye paralel olarak çalışanlarımızın da kendilerini geliştirmelerini desteklemek istiyoruz.” dedi.

Erkek ayrıca, Zingat.com Ar-Ge Merkezi’nin üniversitelerle olan iş birliklerini artırarak hazırladıkları makale ve bildirilerin yanı sıra, TÜBİTAK projeleriyle akademik alanda daha çok yer almak istediklerini belirtti.

“AR-GE IDEAS” İLE YARATICI FİKİRLERE DESTEK
Erkek, Ar-Ge merkezleri bünyesinde devreye aldıkları “Ar-Ge Ideas” uygulaması hakkında, “Bu uygulama sayesinde çalışanlarımızın fikirlerini değerlendirerek ödüllendiriyor; çalışanlarımızın yaratıcı ve Ar-Ge niteliği olan fikirler üretmesini destekliyoruz. Ar-Ge merkezimizde iç iletişimin artmasını ve çalışanlarımızın bilgi paylaşımında bulunmalarını sağlamak için şirket içi buluşma etkinlikleri ve meetup’lar düzenliyoruz.” diye konuştu.

GENÇLERE DESTEK OLUYOR
Geleceğin, iş zekası ve ürün zekasını buluşturan güçlü şirketlerin rekabetine tanıklık edeceğini ve veri bilimi geleneğinden gelen insanların kurumlar için kilit pozisyonlarda yer alacağını vurgulayan Erkek, sözlerine şöyle devam etti: “Sektörümüzde bilgi ve verinin değerini öne çıkaran çalışma ve projelerle farklılık yaratan bir şirket olarak bu geleceğe bizleri hazırlayacak olan gençlerimize de destek vermenin en önemli görevlerimizden biri olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda; geçtiğimiz aylarda İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesindeki çeşitli fakültelerden bir araya gelmiş, farklı disiplinlerden öğretilere sahip, meraklı ve çalışkan öğrencilerden oluşan İTÜ Rover Kulübü’ne destek olduk. Bu gençlerimiz, Mars Society tarafından her yıl ABD’de düzenlenen uluslararası University Rover Challenge (URC)’a ülkemizden katılan ilk ve tek ekip. İleri teknolojiden ilham alarak proje üreten gençlerimizin her zaman yanındayız.”