İş ve inşaat makinaları sektörünün 2014 yılı itibariyle ilk Ar-Ge merkezi olan Hidromek A.Ş Teknoloji ve Ar-Ge Merkezi’nde 2 bin 750 metrekarelik alanda ofis, test ve prototip atölye alanı ve 120’ye yakın personel çalışmalarını sürdürüyor.

“Dördü Ankara’da, biri İzmir’de, biri de Tayland’da olmak üzere altı üretim tesislerimizde kazıcı yükleyici, hidrolik ekskavatör, lastikli yükleyici ve motor greyder üretimi yapıyoruz. Bununla birlikte, Teknoloji ve Ar-Ge Merkezimiz bünyesinde yürütmekte olduğu TÜBİTAK destekli birçok proje ile yeni teknoloji ve inovatif yaklaşımlarla ürün gamının genişlemesi ve zenginleşmesi için çalışmalarını sürdürüyor.” diyen Hidromek Ar-Ge Teknik Destek Yöneticisi Aykut Dilden’in görüşlerini aldık:

“Yakıt tasarrufundan teknolojik yenilik ve gelişmelere kadar birçok konuda üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde ülkemizin birçok üniversitesi ile iletişim halinde olan Teknoloji ve Ar-Ge Merkezimiz, danışmanlık anlaşmaları ile akademik desteği her zaman projelerinin bir parçası olarak görüyoruz. Ar-Ge merkezimizin kurulumundan bugüne kadar geçen zaman içerisinde nitelikli personel sayımızda yüzde 50 oranında artış sağlanmıştır. HİDROMEK, Ar-Ge ve tasarımdaki gücünü aldığı uluslararası başarılar ve ödüllerle tescillemektedir. Bundan sonraki süreçte de firmamızın Ar-Ge’ye olan yatırımları artarak devam edecektir. Amacımız yakın gelecekte çok daha büyük ve gelişmiş bir Ar-Ge merkezi ile yenilikçi projelere imza atmak ve ülkemiz sanayine hem de ihracatına olan katkımızı artırmaktır.”