Şencan, “Alışan Lojistik, hizmet kalitesini arttırmak, rekabet gücünü geliştirmek ve sürdürülebilir büyümesini devam ettirmek amacıyla 2017 yılından itibaren Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile ilgili yatırımlarını arttırmıştır.” diye konuştu.

2017 yılının Ağustos ayında 40 personelle İstanbul merkez ofis bünyesinde Ar-Ge çalışmalarına başladıklarını hatırlatan Şencan, “Endüstri 4.0’ın çok konuşulduğu ve tartışıldığı günümüzde güncel teknolojik gelişmelere, fiziki altyapı yatırımları ve insan kaynakları ile birlikte hızlı uyum sağlamak ve mesleki bilgi birikimimizi akademik iş birlikleriyle geliştirmek için Ar-Ge merkezi oluşumunu önemli bir fırsat olarak görüyoruz.” dedi.

2. AR-GE MERKEZİNİ KONYA’DA KURDU

Ar-Ge kültürünün, firmanın tüm lokasyonlarında etkin olması amacıyla 2. Ar-Ge merkezini 2017 yılı Eylül ayında Konya tesislerinde kurduklarını söyleyen Şencan sözlerine şöyle devam etti: “Uluslararası kalite standartlarının her aşamada etkin olarak uygulandığı firmamızda, inovasyon kültürünün yerleşik hale getirilmesi ve katma değerli ürünlerin ortaya çıkarılması için proje bazlı çalışmalar yürütüyoruz.”

Şencan, sadece kurumsal ihtiyaçlarını karşılamak için değil, aynı zamanda da sektöre öncülük edecek yenilikçi uygulamaları hayata geçirmeyi planladıklarını ve bu nedenle özellikle etkin izlenebilirlik sistemlerinin geliştirilmesi, dijital dönüşüm, M2M, IoT, Machine Learning gibi kavramları uygulamayı hedeflediklerini belirtti.

“HEDEFLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ”

“Alışan Lojistik Ar-Ge Merkezleri lojistik yapay zeka, depoda kendi kendini yöneten cihazlar, otomasyon sistemleri, otonom ürün toplama sistemleri, otonom ayrıştırma sistemleri, otomatik yükleme ve boşaltma sistemleri gibi yenilikçi uygulamalara yönelik bilgi, teknoloji ve yazılımlara yönelik çalışmalar yürütmektedir.” diyen Şencan, Ar-Ge merkezi uygulamalarının, firmanın yenilikçi teknolojileri etkin olarak kullanması açısından uygun ekosistemin oluşturulmasını hedeflediğini sözlerine ekledi.

Ar-Ge merkezi ile oluşan katma değeri de değerlendiren Şencan, Ar-Ge merkezi olduktan sonra firmalarının insan kaynakları politikasının gelişim gösterdiğini belirterek, “Kurum içinde farklı birimlere, uzmanlık alanlarına göre eğitim programları düzenlendi. Çalışmalar sonucunda iki adet makale uluslararası indeksli dergide yayınlandı ve dört üniversite ile iş birliği protokolü yapıldı. Ayrıca iki adet TÜBİTAK proje başvurusu gerçekleştirildi.” dedi.

Şencan, geçen süre zarfında Ar-Ge merkezleri ile ilgili belirlenen hedefler doğrultusunda ilerlediklerini ifade etti.

AR-GE TEŞVİKLERİ ÖNEM TAŞIYOR

Kurum kültüründe, sektöre öncülük edecek yenilikçi yaklaşımların hayata geçirilmesi amacıyla çalışanların bireysel ve grup halinde gelişimlerinin desteklenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Şencan, Ar-Ge merkezi uygulama prensiplerinin bu yaklaşımı desteklediğini ve bu yönüyle genel sürdürülebilirlik stratejisine tam uyum sağladığını kaydetti.

Özellikle belli ölçekteki işletmelerin Ar-Ge yatırımlarına öncelik vermesi gerektiğinin altını çizen Şencan, sözlerini şöyle tamamladı: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ar-Ge merkezi uygulamaları ve diğer kurumların sağladığı destekler, dönüşüm sürecinin disipline edilmesi ve maddi kaynak sağlaması açısından önemlidir.”