Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi ile ilgili bilgiler veren Hüseyin Akay, ıslah ve uygulama alanında çeşitli ürünlerin deneylerinin yapıldığını ve bu konuda gelişmeler sağlandığını belirterek, “Ar-Ge merkezimizde kendini geliştirmiş, konusuna hakim, eğitimli ekibimiz, arazide ve laboratuvar aşamasında başarılı çalışmalar ortaya koyuyorlar. Bu nedenle Ar-Ge merkezimizde yapılan araştırma ve ıslah çalışmalarını, Kayseri Şeker’in ve çiftçimizin geleceği olarak görüyorum.” dedi.

“TOPRAĞA CAN, EKONOMİYE KAN, BİLİME HEYECAN…”

Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi’nin “Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Modeli” kapsamında dört adedi ticari ürün olarak önem arz eden, yedi adedi tamamlanan, 19 adedi devam etmekte olan 26 projesinin bulunduğunu ifade ederek, “Söz konusu projelerin 12 adedi TÜBİTAK destekli olup, bu projelerin dördü tamamlandı, dördü devam ediyor ve dördü de onay aşamasında.” diye konuştu.

Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi bünyesinde; bir doktor, beş doktora öğrencisi, 11 yüksek lisans mezunu, dokuz yüksek lisans öğrencisi, 22 üniversite mezunu ve iki ön lisans öğrencisi istihdam edildiğini kaydeden Akay, proje çalışmaları için yedi laboratuvar, bir pilot tesis, dört uygulama alanı, bir adet sera, fabrika içerisinde 10 dekar, ERÜTAM (Erciyes Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi) arazisi olarak da 2.200 dekar arazi tahsis edildiğini söyledi.

Hüseyin Akay sözlerini şöyle tamamladı: “Kayseri Şeker, Ar-Ge çalışmaları ile toprağa can, ekonomiye kan, bilime heyecan, bilim insanlarına unvan, akademik personele istihdam, çiftçiye alternatif alan açmayı hedefliyor. Yaptığımız çalışmalar gerek Şeker sektörü gerekse Ar-Ge merkezleri açısından bir rol model oluşturuyor.”