Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi bünyesinde başlatılan DevOps dönüşüm çalışmaları, proje süreçlerinin otomatize edilmesiyle kaybedilen zamanın azaltılarak, inovatif çözümlerin hızlandırılmasına ve ürünlerin yüksek kaliteyle üretilmesine olanak sağlıyor.

DevOps ile firmalar süreçlerini otomatize ederek elle yapılan işleri yaklaşık yüzde 30’a kadar indirebiliyor. Dönüşüm süreci, globalde 5-7 yıl olarak öngörülüyor. Huawei Türkiye, 2018 yıl sonu itibarıyla süreçlerindeki otomasyonu yüzde yüz iyileştirmeyi ve sürecin sonunda kodun üretimden, müşteriye ulaşmasına kadar geçen süreyi 400 kat hızlandırmayı amaçlıyor.

ÇALIŞANLARININ YETKİNLİKLERİNİ ARTIRIYOR

Huawei OpenLab İstanbul da müşterilerine ve iş ortaklarına daha hızlı ve kaliteli hizmetler sunmak adına 2018 yılı itibarıyla başlayan DevOps dönüşüm çalışmalarında yer alıyor. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, Çankaya Üniversitesi’nin akademik ortaklığı ile düzenlenen seminer ve eğitimlerle, Ar-Ge çalışanlarının çevik yazılım süreçleri ile ilgili farkındalıklarının ve yetkinliklerinin artmasını sağlıyor. Ayrıca firma, Ar-Ge merkezi çalışanlarını süreçle ilgili uluslararası geçerliliği olan sertifikaları alması konusunda teşvik ediyor.

DevOps ve çevik yazılım süreç geliştirme çalışmaları ile ilgili çıktılar, Eylül ayında İspanya’da düzenlenen Euro Asia SPI 2018 Konferansı’nda akademisyenlere ve sektör uzmanlarına sunuldu. Ayrıca “DevOps MeetUp” etkinliği, 17 Ekim 2018 tarihinde, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi ile DevOps Türkiye Grubu iş birliğiyle gerçekleştirilecek.