Türkiye’nin 81 ilinde ülkemizin refah ve müreffeh bir ekonomide tüm alanları ile “ortak akıl” sinerjisinde ilerlemesi için yüzbinlerce mimar ve mühendisin Türkiye’nin geleceği için hep birlikte çalıştığı Mimar ve Mühendisler Grubu, yine Avrasya’nın en büyük AR-GE, İnovasyon ve Teknoloji etkinliği olacak olan “EURİTECH Avrasya Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Zirve ve Fuarı” ile bir ilke imza atıyor.  

Euritech Avrasya Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Zirve ve Fuarı’nın ilk günü olan 1 Haziran’da TC. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katılım gösterecek. 2 Haziran Perşembe günü ise T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan katılım sağlayacak. Etkinliğin açılış konuşmalarını T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Mimar ve Mühendisler Grubu Başkanı Bülent Şen gerçekleştirecekler. 2 Haziran günü ise T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan etkinliğimize açılış konuşmacısı olarak teşrif edeceklerdir. 3 Haziran günü ise açılış konuşmalarını EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, BDDK Başkanı Mehmet Ali AKBEN, SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül ve Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Müdürü Orhan Tanışman gerçekleştirecekler. 

BİRÇOK SEKTÖR BU ORGANİZASYONDA BULUŞACAK 

Elektrikli Ulaşım Araçları Hackleme yarışması bu yıl “Sürdürülebilir Ulaşım: E-Mobilite” başlığı altında hayata geçecek. Yarışma, bu yılın en dikkat çeken rekoruna imza atmak üzere gerçekleşecek. Organizasyona, Mimar ve Mühendisler Grubu’nun 60’ı aşkın yurtdışı misyon temsilcisi, 65’i aşkın ülkeden yabancı katılımcılar, Türkiye’nin en önemli erk’lerinin değerli temsilcileri, özel şirketlerin CEO’ları ve Teknopark’ta faaliyet gösteren inovatif şirketleri katılım gösterecek. Özel sektör temsilcileri arasında sağlık, tarım, enerji, savunma sanayi, otomotiv ve oyun gibi birçok sektörde faaliyet gösteren firmalar yer alacak. 

İLK GÜN ETKİNLİĞİNDE BİRÇOK KONU ELE ALINACAK 

•    EURİTECH Avrasya Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Zirve ve Fuarı’nın ilk günkü etkinliğinin konusu Stratejik Güç Birlikleri: Girişimcilikte Bölgesel ve Küresel Ortak Akıl” olacak. Panelin moderatörlüğünü T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır üstlenecek. 

MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ

•    Türkiye’nin savunma sanayiindeki atılımı ise “Hava Savunma Sistemlerinde Temel Kavramlar, Ar-Ge ve Teknoloji Geliştirme Süreçleri” panelinde sergilenecek. SSB Başkan Yardımcısı sayın Prof. Dr. Faruk Yiğit moderatörlüğündeki panelde ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ve TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş konuşmacı olarak tüm analiz ve sunumlarıyla katılımcılara bir teknoloji zirvesi yaşatacaklar. 

•    İlk günün en dikkat çeken etkinliklerinden bir diğeri ise enerji konusunda olacak. “Enerji ve Geleceğe Küresel Bakış” paneli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan tarafından gerçekleştirilecek. 

SAĞLIKTA İLERLEMELER VE YENİ TEKNOLOJİLER DE FUARIN ANA KONUSU

EURİTECH AVRASYA AR-GE, İNOVASYON VE TEKNOLOJİ ZİRVE ve FUARI’nda T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı himayesinde "TÜSEB Future Health-Geleceğin Sağlık Teknolojileri Zirve ve Fuarı" organize edilecek. Etkinliğin ana konuları arasında yer alan “Sağlıkta AR-GE” ve “Sağlık Teknolojileri” kapsamında “İlaç Üretiminde Yenilikçi Teknolojiler” ve “Nörobilimin Geleceği’ panelleri ile de ülkemizin en güçlü yönlerinden biri olan sağlık konusundaki teknoloji, AR-GE ve inovasyonundaki ilerlemeler, analizler ve projeler tüm alanlarıyla ilgili ve katılımcıların da katılımıyla duyurulacak. 

SON GÜN FİNANSMAN KONUSU DEĞERLENDİRİLECEK 

EURİTECH Avrasya Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Zirve ve Fuarı’nın kapanış gününde “Girişimciler İçin Yeni Nesil Finans Enstrümanı: Kitlesel Fonlama” ve “İnovasyon ve Start-upların Finansmanı: Fikirleri Etkiye Dönüştürmek” başlıkları ile start up ve girişimcilerin tüm gözü etkinlik üzerinde olacak. 

“DÖNÜŞÜMÜ YAKALAMAK İÇİN ZİRVE VE FUARIMIZA DAVET EDİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Mimar ve Mühendisler Grubu Başkanı Bülent Şen, “2 yıldır bu organizasyonu hayata geçirme için binlerce kişilik ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Bu heyecanımızı ekonominin tüm alanlarıyla paylaştığımız, enerjimize ortak olan ve bize destek sağlayan katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Mimar ve Mühendisler Grubu olarak 1-3 Haziran’da Gebze Bilişim Vadisi Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenleyeceğimiz Euritech Avrasya Ar-Ge, İnovasyon ve Teknoloji Zirve ve Fuarı’mız ile tüm ziyaretçilerimize dönüşümü yakalamalarını söylüyoruz. Mimar ve Mühendisler Grubu olarak yerli sanayimizin her alanda gelişimini çok önemseyerek ilerliyoruz. Gençlerimizin özellikle tüm dünyaya icatlarını, projelerini ve keşiflerini duyurmaları ve sergilemeleri için her zaman verdiğimiz fırsatı bir kez daha bu fuar ve zirvede vermekten mutluluk duyuyoruz. Mimar ve Mühendisler Grubu olarak tüm üyelerimizin bu etkinliklerimizde katkısı ve emeği her zaman çok muazzam, değerli ve önemli. Mimar ve Mühendisler Grubu olarak tüm iş birliğimizle her sektör için ayrı ayrı çalışıyoruz. 1-3 Haziran'da tüm gençlerimizi, sanayicilerimizi, üreticilerimizi, Ar-Ge, Teknoloji, çevre alanındaki tüm ilgililerimizi, yatırımcılarımızı, inovasyona gönül veren ülkemizin üniversitelerindeki pırıl pırıl gençlerimizin ödüllü icat ve projelerini, her biri alanlarında dünya sıralamasında "unicorn"lar çıkaran teknoparklarımızın sunumlarını ve genç mühendis ve mimarlarımızın sunumlarıyla, tüm paydaşlar olarak ülkemizin lider vizyonunda sağladığımız ilerlemeye, özellikle gençlerimizin teknoloji, savunma sanayii, bilişim alanlarında uluslararası alanda yankılanan başarılarına şahit olmak herkesi hep birlikte "Dönüşümü Yakalamak"  üzere zirve ve fuarımıza davet ediyoruz” dedi.