T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylı Ar-Ge merkezi belgesini 2018 yılı Şubat ayında alan DİMES, Türkiye içecek sektörünün ilk Ar-Ge merkezini kurmasının ardından çalışmalarına devam ediyor. 

2018 yılında tescil edilen DİMES Ar-Ge Merkezi’nin hem tüketiciler hem de tarıma dayalı sanayi için değer üretim üssü olacağını belirten Diren, Türkiye’de yetişen portakalların endüstriyel kullanımını arttırmak için proses iyileştirmeleri yapacaklarını kaydetti. Diren konu hakkında, “Halen yıllık 15 bin ton düzeyindeki yerli portakal işleme kapasitesini, Ar-Ge merkezinde yürütülen projeyle bir yıl içerisinde yüzde 50 artışla 22 bin ton düzeyine çekeceğiz.” diye konuştu.

HEDEFİ KNOW-HOW İHRACATI YAPMAK

DİMES Ar-Ge Merkezi’nin tüketiciler ve tarıma dayalı sanayi için bir değer üretim üssü olacağını belirten Diren, işlerinin birinci odağını insanın oluşturduğunu dile getirdi. Diren sözlerine şöyle devam etti: “Yönetim stratejilerimizin temelinde tüketicilerimiz, yani insan için daha sağlıklı, daha keyifli içecekler üretmek yatıyor. İkinci odağımız, doğa. Tarıma dayalı endüstrinin gelişimi, kalkınma için değer üretmekle kalmıyor, doğa sürdürülebilirliği için de bir güvence oluşturuyor. Ar-Ge Merkezimiz ile daha da yenilikçi, daha da katma değerli ürünler geliştireceğiz.”

Diren, DİMES Ar-Ge Merkezi’nin orta vadeli hedefinin ise, Türkiye’den küresel içecek sektörüne uygulama bilgisi (know-how) ihracatı yapmak olduğunu sözlerine ekledi.