Birinci Otomotiv’in ana stratejik hedefleri kapsamında 2017 yılı Aralık ayında bakanlık tarafından Ar-Ge merkezi olarak tescil edildiğini kaydeden Korap, rekabetin yoğun olarak yaşandığı ve yenilik ihtiyacı dolayısıyla hizmet verdikleri sektörde Ar-Ge merkezleri ile fark yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

“ÇALIŞANLARIMIZIN GELİŞİMİNE ÖNEM VERİYORUZ”
Korap, Ar-Ge merkezleri ile entelektüel sermaye çerçevesinde çalışanlarının gelişimine önem verdiklerini dile getirerek, “Kurulan performans değerlendirme ve ödül sistemi ile yüksek lisans öğrenci sayısı yükselme trendi yakaladı. Aynı zamanda mevcut personelimizin doktora eğitimine başlamasını sağladık. Eğitimi devam eden üniversite öğrencileri için uygulamaya alınan yarı zamanlı çalışma programı ile ihtiyacımız olan Ar-Ge personeli alımları gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Ulusal ve uluslararası iş birlikleri kapsamında üniversiteler ve diğer merkezler ile yaptıkları ortak çalışmalar doğrultusunda çalışanlarının yetkinliklerinin arttırıldığını ve bunun tüm birimlere yayılmasını sağlayarak kurum kültürünün oluşturulduğunu ifade eden Korap, bu kapsamda iç projeler ve TÜBİTAK destekli projeler ile inovatif yaklaşım ve yeni ürün çalışmaları geliştirmeye devam ettiklerini kaydetti.

“KATMA DEĞER YARATMAKTAN VAZGEÇMEMELİYİZ” 
Günümüz ekonomisinde üretmenin yanı sıra katma değer yaratmanın ve buna sahip olmanın önemini vurgulayan Korap, “Geleceğe ve ihracata yönelik proje çalışmalarında bu yaklaşımdan vazgeçmemeliyiz. Bu kapsamda patent ve tescil konusunda yapılan çalışmalar ile iki adet patent başvurumuzun süreci devam etmektedir.” dedi.

Korap, sözlerine şöyle devam etti: “Ar-Ge merkezimizde proje ve bilgi kaynakları yönetimi için oluşturduğumuz proje portföyü ile geliştirme faaliyetlerine yön veriyoruz. Bunun için tüm bölüm ve çalışanlarımızı kapsayan çalıştay ve fikir yarışmaları düzenliyoruz. Piyasa ihtiyaçları doğrultusunda yeni ürün, süreç ve teknoloji geliştirme projelerinin oluşturulması konusunda gelişim içindeyiz.” 

Vedat Korap, Birinci Otomotiv Ar-Ge Merkezi ile ilgili hedeflerini ise şöyle açıkladı: “Ar-Ge merkezimiz ile tüm dünyada ‘marka’ olabilme sürecini gerçekleştirmek ve alanımızdaki konularda sürekli yenileşme prensibini üst noktalara getirmeyi hedefliyoruz.”