ODE’nin, 2018’i başarılı bir performansla geçirdiğini söyleyen Özdemir, firmalarının Ar-Ge gücünün önemine vurgu yaptı. Özdemir, “Artık pazardan aldığımız yeni ürün talebine, çok kısa sürede karşılık verebiliyor, bir hafta içinde sıfırdan üretim yapıp, ürünü ihraç edebiliyoruz. En son geçtiğimiz ay, Katar’dan aldığımız pazar verileri ve taleplerini hızla değerlendirerek, bir hafta içinde yeni ürün üretip sevk ettik. Bu kabiliyetimizle, önümüzdeki süreçte pazarlarımızı hızla çeşitlendirerek, ihracatla büyümeye devam edeceğiz ve ihracatın toplam ciro içindeki payını, 2019’da yüzde 40’a çıkaracağız” diye konuştu.

“AR-GE ÇALIŞMALARI İLE TALEPLERE HIZLI YANIT VEREBİLİYORUZ”

Küresel pazarlara hitap eden bir marka olarak Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerini ifade eden Özdemir, bulundukları pazarları yakından takip ettiklerini ve Ar-Ge çalışmalarını söz konusu pazarların talep ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirdiklerini dile getirdi. 

Eskişehir fabrikalarında, 2017 yılında 100 milyon TL yatırımla 75 bin metrekare alan üzerine kurdukları Ar-Ge merkezlerinin lokomotif görevi gördüğünün altını çizen Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: “Bu fabrikamızda sektörün en gelişmiş Ar-Ge merkezlerinden birine sahibiz. Bu çalışmalarımızı aynı zamanda su yalıtımında liderlik hedefimiz doğrultusunda sürdürüyoruz ve özellikle bitümlü membran pazarında farklı talep ve ihtiyaçlara, yaptığımız bu çalışmalar sayesinde hızla yanıt verebiliyoruz.”

AR-GE İLE İKİ YENİ ÜRÜN GELİŞTİRDİ

Özdemir, Ar-Ge çalışmaları neticesinde son olarak bu yıl ODE Alüminyum Folyolu Membran ve ODE Granat Viyadük Membran isimli iki yeni ürün geliştirdiklerini söyledi. 

İki ürünün özelliklerinden ve kullanım alanlarından bahseden Özdemir, konu ile ilgili şunları söyledi: “ODE Alüminyum Folyolu Membran, çatı su yalıtımlarında, baca diplerinde, çatı derelerinde ikinci kat membran olarak kullanılıyor. Üst yüzeyi alüminyum folyo ile kaplanmış olan bu ürün, esnekliği ile tüm detaylara uyum sağlarken, güneş ışınlarını yansıtarak UV dayanımlı çatılar ortaya çıkarıyor. ODE Granat Viyadük Membran ise, viyadükler, köprüler, tüneller ve karayolları inşaatlarında asfalt altında su yalıtım uygulamasında kullanılıyor. Bu ürün, üstüne serilecek asfaltın 140-150°C’deki sıcaklığına dayanıklı, yüksek sıcaklıklarda akmaya karşı yüksek mukavemete sahip bir ürün.”