‘Ar-Ge Merkezi’ unvanı alarak sektöründe bir ilke imza atan, akışkan gücü sızdırmazlık teknolojilerinde Türkiye’nin en büyük üreticisi Kastaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan Ar-Ge’ye verdikleri öneme dikkat çekti.

Atılgan şöyle konuştu: “Kastaş olarak Ar-Ge’ye verdiğimiz önem gayet açıktır. Her yıl ciromuzun yüzde 3’ünü Ar-Ge faaliyetlerine ayırıyor; malzeme geliştirme, ürün geliştirme, sistem geliştirme ve test süreçlerini bütüncül olarak planlayıp uyguluyoruz. Şirketimizin diğer yatırımlarının haricinde yalnızca Ar-Ge’ye ayırdığı bütçe; ülke ortalamasının üç katına karşılık gelmektedir.”

“ULUSLARARASI ALANDA REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTIRIYOR”

Atılgan, bir yandan müşterilerinin bugünkü taleplerine uygun çözümler geliştirdiklerini, diğer yandan da yarının ihtiyaçları için bugünden çalışmalar yaparak çözüm ürettiklerini kaydederek, “Böylelikle büyüme yönünde çalışmalarımızı da sağlamlaştırmış oluyoruz. Akışkan gücü sızdırmazlığı test ve geliştirme projelerinin uygulamaya alınmasıyla küresel ölçekteki rakiplerimiz ile artık aynı seviyeye ulaştık. Bu gelişme; pazar ihtiyaçlarının dinamik olarak değiştiği ve her geçen gün özel malzeme, tasarım ya da sistem geliştirme ihtiyacı doğurduğu bir ortamda sürdürülebilir büyümenin kaliteli ürün ve yenilikçi üretim sistemleri ile mümkün olduğu bilinciyle oluşturduğumuz uzun vadeli Ar‐Ge ve tasarım stratejilerimizin ödülüdür.” dedi.  

Ar-Ge projelerinin önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu söyleyen Atılgan, “Ar-Ge yatırımlarımız uluslararası alanda rekabet gücümüzü artırmakta ve tercih edilen iş ortağı olma konumumuzu güçlendirmektedir.” diye konuştu.

Dünyanın önde gelen sızdırmazlık teknolojileri üreticilerinden biri olan Kastaş, İzmir’de konumlanan üretim ve yönetim merkezinin yanı sıra beş şehirde bulunan şubeleri, Almanya’daki Avrupa Lojistik Merkezi ve 80 ülkede yer alan satış ve servis partnerleriyle müşterilerine hizmet sunmaya devam ediyor.