Çin’in Fuzhou kentinde düzenlenen ve çok sayıda üniversitenin katıldığı etkinlikte Covid-19 ile mücadele kapsamında antipandemik 49 yeni ürün ve teknoloji tanıtıldı.

YAPAY ZEKA VE BÜYÜK VERİDEN YARARLANIYOR

Tanıtımı yapılan söz konusu ürün ve teknolojiler, vaka teşhisi ve virüs testi için büyük veri yönetimi ve yapay zeka desteğinin yanı sıra soğuk zincir ürünlerinin dezenfeksiyonu ile toplu taşıma dahil olmak üzere salgını önleme ve kontrolü noktasında hemen hemen tüm yönleri içeriyor.

"YÜZDE 99,99 VİRÜSLERİ TEMİZLİYOR"

Örneğin, soğuk zincir ürünlerinin ambalajlarını dezenfekte etmek amacıyla Fuzhou Üniversitesi ve Fujian Fusshia Technology Co tarafından güvenlik tarayıcısı şeklinde bir makina tasarlandı.

Tasarlanan makina halihazırda Fuzhou’daki ithal soğuk zincir gıda için merkezi bir denetim deposunda test ediliyor. Konuyla ilgili konuşan Fujian Fusshia Technology Co.'nun baş mühendisi Xu Tao, istatistikler doğrultusunda makinanın virüs temizleme oranının yüzde 99,99’un üzerinde olduğunu vurguladı.

Etkinlikte ayrıca, pandemiyi önleme ve kontrolüne yönelik teknolojilerin ve ürünlerin uygulanmasını teşvik etmek için sekiz iş birliği sözleşmesinin de imza töreni gerçekleştirildi.