ANTALYA (AA) - Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), 6 fabrika ve bir güneş enerjisi sistemi projesini kapsayan 200 milyon liralık yatırım için çalışmalarına başladı.

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Yavuz, konuyla ilgili olarak yapmşı olduğu yazılı açıklamada, üretici ortakların ve bölge çiftçisinin hem ekonomik hem de teknolojik gelişimini artırmak için yoğun bir tempoyla çalıştıklarını söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde bile kontrollü bir şekilde çalışmalarına devamettiklerine dikkat çeken Yavuz, üretimin durmaması için zor durumdaki çiftçilere 78 milyon liralık kredi desteği verdiklerini belirtti.

HEDEF 2020'TE 23 BİN ORTAK

ANTBİRLİK olarak 3 senede toplam 80 milyon liralık yatırım yaptıklarının altını çizen Yavuz, "Radikal kararlar alarak çiftçimizi refaha ulaştıracak hedeflerimizin peşinden yürüyoruz. 200 milyon lira değerinde 6 fabrika ve bir güneş enerji sistemi projesi ile yatırımlarımızı artırıyoruz. Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesi olmak için 2023 yılına 23 bin ortakla girmeyi planlıyoruz. Bunun için tüm çiftçilerimize kapılarımızı sonuna kadar açtık." şeklinde konuştu.

ANTBİRLİK'in pamuk ve narenciyenin dışında silajlık mısır, buğday, zeytin, sıkımlık nar, susam ve yer fıstığı alımları da yaptığını anımsatan Yavuz, çiftçinin ürettiği her ürüne el attıklarını söyledi.

Çiftçinin ürün gider maliyetlerini düşürmek amacıyla araç gereç parkını da zenginleştirdiklerini söyleyen Yavuz, kurdukları lojistik merkezi ile üreticinin tarlasındaki ürünün toplanmasında, taşınmasında ve işçilik maliyetlerinin aşağıya çekilmesinde merkezin etkin rol üstlendiğini vurguladı.

ANTBİRLİK'in Antalya ve ülke ekonomisine önemli katkı sunduğuna dikkat çeken Yavuz, "Yeni yem, 5 üniteli meyve suyu, salça, sabun ve kozmetik fabrikaları, yağ kombinası, zeytinyağı tesisleri, soğuk hava deposu ve güneş enerji sistemi için ilk adımı attık." dedi. Bunların 200 milyon lira değerinde ve ANTBİRLİK'i geleceğe taşıyacak yatırımlar olduğunu belirten Yavuz, yatırımların gerçekleşmesine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.