Antalya Serbest Bölge'nin 2022 yılının ilk yarısında ticaret hacmi, 2021'in benzer dönemine kıyasla yüzde 30'luk artış göstererek 620 milyon dolara ulaştı.

585 MİLYON DOLAR SANAYİ GRUBU'NDAN GELDİ

Antalya Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ (ASBAŞ) tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, bölge, Türkiye ekonomisine artan oranda üretim, istihdam ve ihracat açısından önemli katkılarda bulunmayı sürdürdü.

Bölgenin dış satımı Haziran 2022'de 101 dolar olarak kaydedilirken, ilk 6 aydaki ticaret hacmi de 620 milyon dolar oldu. Söz konusu rakamın 585 milyon doları sanayi grubu ürünlerin imalatı sektöründe gerçekleşti.

EN FAZLA TİCARETİN YAPILDIĞI ÜLKE ALMANYA OLDU

Lojistik avantajı ile dünyanın dört bir köşesine ihracat gerçekleştirilen Antalya Serbest Bölge ve Serbest Bölge Limanı'ndan en fazla ticaretin yapıldığı ülkeler sıralamasında zirvede Almanya'da yer aldı.

Bu ülkeyi ABD, Hollanda ve İtalya izledi.

6 BİN 282 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANIYOR

Yat, tekstil, elektronik, metal-maden, kimya, medikal ve tarım sektörlerine sağladığı katma değerli kendine önemli bir yer edinen bölgede bulunan 88 şirkette toplam 6 bin 282 kişi istihdam ediliyor. 

Aynı zamanda yabancı yatırımcılar için de merkezi konumda olan bölgede, 30'u yabancı sermayeli olan firmalarda, 14 ülkenin de ortaklığı bulunuyor.

35 YAT ÜRETİLEREK DENİZE İNDİRİLDİ

Gerek lojistik avantajları gerekse coğrafi yapısı hasebiyle yat sektörünün kümelenme oluşturduğu bölgede, 2022'de 35 yatın üretimi tamamlandı ve sahiplerine teslimatı gerçekleştirildi.

Antalya Serbest Bölgesi, lojistik, vergisel avantajları, ekonomik arazi kirası, hazır altyapısı, şehrin sosyal ve ekonomik gelişmişlik düzeyi ile bilhassa yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor ve her yeni dönem ticaret hacmini ve istihdamını arttırarak hem Türkiye'nin hem de bölgenin ekonomisine değerli katkılar sağlamaya devam ediyor. (AA)

SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI