ANTALYA (AA) - Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı olan Simone Kaslowski, "Yeni dünyanın para biriminin hız olduğu düşünülürse, vakit kaybetmeden bilgi üreten, teknoloji geliştiren, Ar-Ge ve inovasyon odaklı bilgi toplumu hedefine yoğunlaşmalıyız. Bu hedeflerin en büyük tetikleyicisi girişimcilik ruhudur." şeklinde konuştu.

Kaslowski, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) tarafından kentteki bir otelde düzenlenen "17. Girişimcilik Günleri"nde yaptığı konuşmada, Ar-Ge ve yeniliğin geleceğin anahtarı olduğunu, dönüşümün küresel çapta, tüm sektörlere, her büyüklükteki işletmeye ve toplumun her kesimine dokunduğunu söyledi.

Artık dijital paranın geleneksel bankaları tehdit ettiğini dile getiren Kaslowski, yanlızca hastalıklı hücrelere saldıran robotların ilaç endüstrisinin sonunu getirdiğiniı, sürücüsüz otomobillerin, robotların, blok zincirleri ve kripto paraların yeni hukuk uygulamalarını tetiklediğini söyledi.

Daha akıllı endüstriler, şehirler ve yeryüzü için hazırlanmak gerektiğini belirten Kaslowski, "Kodlama, sensörler, mobil bağlantı, yapay zeka, robotlar, 3 boyutlu yazıcılar ve ileri malzeme, üretim sistemlerinde eşi benzeri görülmemiş dönüşümlere neden oluyor. Platform odaklı yeni iş modelleri üretim süreçlerini hızla ve radikal bir şekilde değiştiriyor. İmalat şirketlerinin başarısı artık salt ürettikleri ürünle değil, bu ürünün yanında müşteriye sunabildiği değerle ölçülüyor." şeklinde konuştu.

Kaslowski, uydu fotoğraflarıyla tarlaları ysene süresince inceleyen, sensörlerle hayvanların doğum zamanlarını erken tespit etmeye yarayan teknolojilerin üretildiğinin altını çizerek, ekonomi ve istihdam için de son derece önemli olan turizm sektöründe cironun, karlılığın ve katma değerin artırılması için dijital platformların kullanılmasının önemli olduğunu dile getirdi.