İSTANBUL (AA) –Total Oil tarafından yapılan açıklamaya göre, akaryakıt sektöründe şirketimiz kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde bir ilke imza attı.
Aralık 2018 itibarıyla Total istasyonları, "İki Elin Enerjisi Güzel" projesi ile İşitme engellilere yönelik, işaret dili eğitimi almış personeliyle hizmet vermeye başladı.  Böylece Total, Ankara, İstanbul,  İzmir, Bursa ve Samsun'dan sonra, İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği ile Antalya'daki 12 istasyonunda da market ve ön saha ve çalışanlarının işaret dili eğitimlerini tamamladı. İşaret dilinde hizmet veren Toplamda stasyon sayısı ise 84'e çıktı. Total, "İki Elin Enerjisi Güzel"  projesini 2019'da daha fazla şehir ve istasyonda hayata geçirmeyi, tüm Türkiye'deki işitme engelli bireylere ulaşarak gündelik hayatta hizmet alımında yaşadıkları olumsuzluklara çözüm oluşturmayı hedefliyor.

"HEDEFİMİZ 100 İSTASYONDA İŞARET DİLİNDE HİZMET VERMEK"

Açıklamada, Total Oil Türkiye A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Begüm Egesel, engelsiz iletişimi destekleyen ilk akaryakıt firması olmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını dile getirdi. Egesel, 500 istasyonla Total Oil Türkiye olarak, tüm Türkiye'ye hizmet verdiklerini belirtti. Konuşmasının devamında ise;"Bizler, ülkemize, insanımıza hak ettiği en iyi ürün ve hizmetleri sunma ve Türkiye'ye değer katma anlayışıyla çalışıyor, her zaman topluma karşı sorumluluklarımızı da göz önünde bulundurmaya gayret ediyoruz." dedi. Bunların yanı sıra "İki Elin Enerjisi Güzel" projesiyle işitme engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek, ülke genelinde işaret dilinin yaygınlaşması adına farkındalık yaratmak, istasyonlarda kenadi dillerinde kolaylıkla hizmet almalarını sağlamayı hedeflediklerini aktardı. Toplam 84 istasyonda kısa sürede işaret dilinde hizmet vermeye başladıklarını vurgulayan Egesel, "Ülke genelinde şubat sonuna kadar 100 istasyonumuzda işaret dilinde hizmet verme hedefindeyiz. Çok kısa zamanda projemizin kapsamını genişleterek, farklı çözüm ve hizmetlerle işitme engelli vatandaşlarımızın yol arkadaşı olmayı hedefliyoruz." Değerlendirmesinde bulundu.
 İşitme engellilerin birçok sektörde olduğu gibi, akaryakıt sektöründe de hizmet alırken zorluklar yaşadığına işaret eden İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği Başkanı Ebru Akça, yaptığı konuşmada "İşitme engelli bireylerin yaşadığı sorunları minimuma indirmek için Total Oil Türkiye ile “İki Elin Enerjisi Güzel” projesini hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Hayata geçirilen projenin ana amacı konuşma ve duyma yetisinden yoksun işitme engelli vatandaşların istasyonda kendi dilinde hizmet alabilmesi, sağlıklı bir iletişim ortamının oluşması, böylelikle İşaret Dili uygulamalarının yaygınlaşmasını sağlayacak farkındalığın toplum içerisinde oluşturulmasıdır. Her daim bu projenin hayata geçmesinde yanımızda olan TOTAL Oil Türkiye ailesine, camiamıza verdikleri bu destekten kaynaklı şükranlarımızı borç biliriz."dedi.