Ant Yapı, Rusya’nın Mirny şehrinde Mirny Uçak Terminali’nin inşaatına başladı.
Ant Yapı'dan yapılan açıklamaya göre, ulaşım açısından zorlu bir bölgede yer alan Mirny şehri için bu proje hayati önem taşıyor. Mirny Uçak Terminali'nin bölgede önemli bir boşluğu doldurması öngörülüyor. Proje, Ant Yapı'nın Rusya’da gerçekleştirdiği ilk devlet sözleşmesi olarak da dikkat çekiyor. 
Mirny Uçak Terminali projesinin Rusya’da gerçekleştirdikleri üçüncü havalimanı projesi olduğuna dikkat çeken Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, ilk olarak Rusya’nın tek özel havalimanı olan Demodedevo Havalimanını tamamladıklarını ve geçen yılın son aylarında ise Novosibirsk’de bulunan Tolmaçevo Havalimanı’nın yapımına başladıklarını belirtti. Bugün ise ulaşım açısından zorlu Mirny şehrinin bu problemini büyük ölçüde ortadan kaldıracak Mirny Uçak Terminali projesini başlattıklarını ifade eden Okay, 2023 yılında teslim etmeyi hedefledikleri Mirny Uçak Terminali projesinin ayrıca Rusya’daki ilk devlet sözleşmemiz olma özelliğini de taşıdığını söyledi. 

TOPLAMDA 10 MİLYON METREKARELİK PROJEYİ HAYATA GERÇİRDİLER

Okay, Ant Yapı olarak 30’uncu yıllarını kutladıkları 2021 yılına kadar faaliyet gösterdikleri Rusya, Türkiye, Amerika ve İngiltere’de toplam 10 milyon metrekarelik projeyi hayata geçirmenin de mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.