Gedik Piliç, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın uzun süren çalışmalarıyla Türk kanatlı sektörünün Çin'e kapıların açılmasının ardından ülkeyi ihracat pazar ağına ekledi ve ilk ihracatını gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin resmi temasların ve görüşmelerin sonrasında Çin ile mutabakata varıldığını duyurmasıyla harekete geçen firma, bu kapsamda aylık 40 konteyner ile ihracatına başladı.

"25 MİLYON DOLAR GELİR ELDE EDECEĞİZ"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gedik Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, ilk aşamada aylık 40 konteynerle başladıkları Çin'e olan ihracatlarını geliştirmeyi hedeflediklerini, böylelikle 25 milyon dolar gelir elde edeceklerini dile getirdi.

Aylık bin ton civarında bağlantılarının bulunduğunu söyleyen Gedik, "İlk  olarak tavuk ayağı tercih ediliyor. Ardından tavuğun diğer ürünleri de olacak. İnşallah ilerleyen zamanlarda kaplamalı ve pişmiş ürünlerin de ihracatını yapmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZE DÖVİZ GİRDİSİNİ ARTIRIYORUZ"

Türkiye'deki bazı işletmelerin denetime tabi tutulduğunu ve denetimi ilk geçen şirketler arasında yer aldıklarına dikkat çeken Gedik, Çin'in aylık 50 bin ton ile dünyanın en büyük alım yapan ülkelerinden olduğunu ve kendileri için önemli bir pazar olduğunun altını çizdi.

Daha öncede Çin'e tavuk ayağı ihracatı yaptıklarını ancak resmi olarak ilk kez gönderim gerçekleştirdiklerini kaydeden Gedik, "İşin resmiyete dökülmesiyle birlikte, artık ülkemiz daha fazla kazanacak. Geçmişte ton başına bin dolara verdiğimiz ayak, anlaşmayla birlikte iki bin dolara yükseldi. Böylece ülkemize döviz girdisini de artırmış olacağız." dedi.