Ankutsan, Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD)'nin dokuzuncu kez organize ettiği “Ambalaj Ay Yıldızları” yarışmasının "Satış Noktası Sergileme, Sunum ve Muhafaza’" ürünleri kategorisinde, Sebze ve Meyve Viyolü ile Yetkinlik Ödülü’nün sahibi oldu.

Yarışma kapsamında 278 ambalaj 13 farklı kategoride değerlendirilirken, ambalaj ürünüyle ödüle layık görülen firma, ödülünü daha sonra düzenlenecek törenle alacak. 

ÜRÜNLER BİRBİRİNE TEMAS ETMEDEN, ZARAR GÖRMEDEN TAŞINIYOR

Taze sebze ve meyve sektöründe yetiştirilen ürünler toplanmasının ardından çeşitli kutulara yerleştirilerek satışa sunulmak üzere sevk edilirken taşıma sırasında birbirine temas ederek çürüme, ezilme gibi zararlara sebebiyet verebiliyor. 

Tasarlanan oluklu mukavva sebze meyve viyolü sayesinde yuvarlak formlu ürünler birbirine temas etmeden ve zarar görmeden taşınabilmekte; böylece plastik türevlerinden daha sağlıklı bir sevk süreci sağlanmaktadır.

ULUSLARARASI YETKİNLİĞE SAHİP TEK AMBALAJ YARIŞMASI

Dünya Ambalaj Örgütü ve Asya Ambalaj Federasyonu tarafından akredite edildiği için uluslararası arenada yetkinliğe ve geçerliliğe sahip ülkemizdeki tek ambalaj yarışması olan ‘Ambalaj Ay Yıldızları’ yarışmasında firmalar; üretim kalitesi, çevreye duyarlılık, tasarım ve özgünlük başta olmak üzere 11 kriteri yerine getiriyor.