Ankara Kalkınma Ajansı’ndan .(ANKARAKA) yapılan açıklamaya göre, 2021 Yılı Teknik Destek Programı'nın amaçları, uygunluk kriterleri ve başvuru koşullarının yer aldığı Program Başvuru Rehberi de yayımlandı.

Yayınlanan rehbere göre, Ankara Bölge Planı'nda yer alan öncelikler doğrultusunda yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden çalışmaları için yeterli kurumsal kapasitenin tesis edilmesine ve artırılmasına yönelik teknik destek sağlanacak.

Program kapsamında hazırlanacak teknik destek taleplerinin, belirlenen program eksenlerine yönelik olması gerektiği bilgisi de paylaşılırken, bu eksenler, "teknoloji girişimciliği ve ticarileştirme", "yeni nesil kırsal kalkınma" ve "sosyal yenilik ve sosyal kalkınma" olarak açıklandı.

KURUMSAL NİTELİK VE KAPASİTE ARTIRMA HEDEFLENİYOR

Program kapsamında, eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlamanın yanı sıra lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetler desteklenebilecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Destek programına, kamu kurumları, mahalli idareler, üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, birlikler ve kooperatifler, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, iş geliştirme merkezleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri ile bu kurum ve kuruluşların kurdukları veya ortağı oldukları işletmeler başvuru yapabilecek.

PROGRAM BÜTÇESİ

Bütçesi 2 milyon liraolarak belirlenen programda teknik desteğin azami maliyeti KDV dahil 40 bin lira olurken uygulama süresi ise en fazla 6 olabilecek.

Başvuruların Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi-Proje ve Faaliyet Destek Yönetimi üzerinden yapılırken, program dönemi 31 Aralık 2021 itibarıyla sona erecek.(AA)