Otokar’ın kazandığı Ankara EGO Genel Müdürlüğü’nün 28 adetlik körüklü otobüs alımı ihalesinin imzaları atıldı.

TESLİMATLAR 2021'DE TAMAMLANACAK

Son yıllarda Türkiye'deki büyükşehirlerin toplu taşıma ihalelerini kazanmasının yanı sıra yurt dışında da Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Romanya gibi ülkelerde otobüsleri tercih edilen firmanın son olarak kazandığı 28 adet Kent Körüklü otobüs alımı ve araçların 2 yıllık satış sonrası hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin ihalenin imzaları Ankara'da düzenlenen törenle atıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen imza törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç katıldı.

Araçlarının teslimatlarının bu yıl içinde tamamlanacağı ifade edildi.

"7/24 ANKARALILARIN YANINDAYIZ" 

Anlaşmanın ardından görüşlerini paylaşan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, 2021 yılı içinde teslim edilecek araçlarının modern tasarımının yanında üstün teknik özellikleriyle de dikkati çektiğini dile getirerek, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın da en çok tercih edilen şehir içi araçları arasında olduğunu vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımda önemli bir dönüşümün içerisinde olduğunu aktaran Görgüç, "Ankara'nın yeni otobüs filosunu üretecek olmaktan ötürü mutluyuz. Araçlarımızın yanı sıra satış sonrası hizmetlerimizle de toplu ulaşımda 7 gün 24 saat Ankaralıların yanındayız." dedi.

DÜŞÜK İŞLETME GİDERLERİ VE GÜVENLİK ÖN PLANDA

Sektörde 58 yıllık deneyimi ile gerek yurt içinde gerek yurt dışında milyonlarca yolcuya konforlu ve güvenli toplu taşıma olanağı sunan firmanın araçları özellikle gücü ve düşük işletme giderleri ile kullanıcıların takdirini topluyor.

Firmanın 18 metre uzunluğundaki körüklü otobüsü, basamaksız alçak giriş tabanı ile hızlı ve kolay iniş-biniş imkanı sağlarken, geniş iç hacmi ile yolcularına konfor sunuyor.

Güçlü kliması ile her mevsim ferah yolculuk vadeden Kent, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile güvenliği en üst seviyeye çıkarıyor. (AA)