Gerek çizgisiyle gerek teknolojisiyle gerekse de hikayesiyle izleyenleri büyüleyen son dönemin en iyi beş animasyon filmini sizler için derledik. Ailecek keyifli bir hafta sonu için önerilerimize göz atmayı ihmal etmeyin. 

COCO 

Yaşam ile ölüm arasında gidip gelen neşeli bir o kadar da duysal bir animasyon filmi Coco… Hikayesini güzel müziklerle de taçlandıran bu film, 12 yaşındaki Miquel’in ölüler diyarına yaptığı yolculuğu anlatıyor. Hayranı olduğu Meksikalı müzisyen Ernesto de la Cruz’un gitarını bulan Miquel, onu bulmak için ölüler diyarını ziyaret etmek zorunda kalıyor. Bu ziyaret sonrasında ise onu şaşırtacak sürpriz gelişmelere şahit oluyor ve gerçek dünyaya döndüğünde ise daha duyarlı bir birey oluyor. İzlerken gözyaşlarınızı tutamayacağınızı söylemek gerek… 

KAYIP BALIK NEMO 

Animasyon filmlerin içerisinde en etkileyici olanlardan biri Kayıp Balık Nemo… Özellikle su altı dünyasını seven çocuklar ve yetişkinler bu filmi mutlaka izlemeli. Nemo isimli balığın başından geçen macerayı keyifli bir şekilde ele alan Kayıp Balık Nemo animasyon filmi, sualtının hem gizemli hem de tehlikeli özelliklerini ortaya koyuyor. Yaşadığı yeri merak ederek yollara düşen Nemo’nun ortadan kaybolmasıyla başlıyor hikaye. Onu ise tüm tehlikeler korumak isteyen babası da onun arkasından tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor.  

BUZ DEVRİ 

Bu animasyon filmi o kadar çok sevildi ki arkasından birçok serisi geldi. Orijinal ismiyle tüm dünyayı kasıp kavuran Ice Age macerası, 20 bin yıl öncesine dayanıyor. Yani dünyanın hiç olmadığı kadar harika ve bir o kadar da tehlikeli olduğu bir döneme… Tembel bir ikili olan Manfred ve Sid’in başına gelen olayları keyifle izleyeceksiniz.  

LEGO 

İstila altındaki şehirleri kurtarmak için bir araya gelen kahramanların hikayesini konu edinen Lego, şimdi ise 2’nci bölümüyle sevenlerinin karşısında. Lego Duplo saldırısı sonrası şehirde her şey hızlı bir şekilde yok olurken yıkıntıların arasından uzaylı bir robot keşfedilir. Bu robot tüm tehlikeleri daha da artırır. Emmt, Lucy ve Batman istilacıları yenmeye çalışırken şehirlerini de eski düzene geri getirmek için çalışırlar. Tüm bu çabalar arasında cesaretini ve yaratıcılığını ortaya koyarlar. 

OYUNCAK HİKAYESİ 

Oyuncak hikayesi, orijinal ismiyle Toy Story tüm dünyayı peşinden sürükleyen bir diğer seri… Oyuncaklarını çok seven Andy’nin maceralarını konu alıyor. Andy yokken oyuncaklar kovboy Woody önderliğinde hayata gelir. Andy’e son gelen oyuncağın koleksiyona katılmasıyla birlikte işler değişir ve oyuncaklar arasında ego tartışması başlar.