Geçmişten bu yana Ar-Ge’ye önem veren ve bu konuda ödülleri olan Anadolu Motor, Ar-Ge Merkezi unvanı ile çalışmalarını daha da ileriye taşımayı hedefliyor. 

ANADOLU MOTOR, ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ AZALTMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Anadolu Motor Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Zeki Ayaz, “Ülkemizde tek silindirli dizel motor üreticisi olarak sanayicimizin ve çiftçimizin ihtiyaçlarına yanıt vermek gibi zor bir görev üstlenmiş durumdayız. Ar-Ge merkezimizin kurulması ile sektörün ihtiyaçlarına yanıt verebilen yeni nesil motorlar ve bu motorlara akuple yeni ürünler tasarlamayı ve üretmeyi hedefliyoruz. Motor üreticisi olarak diğer bir sorumluluğumuz ise dünyamızı daha az kirletecek düşük emisyonlu motor ve verimli yanma konularında araştırma çalışmalarına devam etmektir. Geçtiğimiz yıl CVT (Continuously Variable Transmission) şanzımanlı çapa ile dünyada benzeri olmayan bir ürün tasarladık ve üretimine başladık. Özellikle tarıma yönelik bu ve benzeri inovatif projelerimizi arttırarak devam etmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

“BİLGİYİ KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜREN MERKEZLER GELECEK İÇİN ÖNEMLİ”

Geçmişte iki başarılı TEYDEB projesini hayata geçirdiklerini belirten Ayaz, Ar-Ge Merkezi ile proje sayılarının artarak devam ettiğini söyledi.

Ayaz, projeleri ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Ar-Ge merkezi olarak alınan teşviklerin tekrar Ar-Ge’ye kazandırılması ile yurt içi ve yurt dışı pazarlarda daha rekabetçi teknolojik bilgiler üretebilecek, ürünlerimizde ve üretim süreçlerimizde yenilikler yaparak firmamıza daha fazla patent kazandırabileceğiz. Eğitim teşvikleri sayesinde araştırmacılarımızın niteliklerini ve yaptığımız Ar-Ge projelerini ulusal ve uluslararası yayınlar ile duyurarak sektördeki itibarımızı artıracağız. Esas amaç dünyayı sorgulayan ve değişime ayak uydurabilen nesiller yetiştirmek ve bunu bir prensip haline getirebilmek. Tüm çalışanlarının bu felsefe doğrultusunda konumlandığı ve bilgi üreten bu yapılanmalar ülkemizin geleceğe umutla bakabilmesinin en önemli kaynaklarından biri. Bilgi üreten ve bu bilgiyi üretime, ürüne, katma değere dönüştürebilen bu merkezler geleceğimiz açısından oldukça önemli. Bu merkezlerden biri olan Ar-Ge Merkezimiz de bu hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edecek ve ülkemiz ekonomisine katkısını her geçen gün artıracaktır.”