BRÜKSEL (AA) - Türkiye'nin ticari araç markası olan Anadolu Isuzu, otobüs segmentinin dünyadaki en önemli fuarlarından birisi olarak görülen ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen Busworld Brüksel 2019'ında, 3'ü dünyada ilk kez lanse edilen olmak üzere toplam  9 farklı aracıyla yer aldı.

Fuarın 6. Hall ve 638 numaralı standında Novociti Volt orta menzil, Novociti Volt uzun menzil ve Citivolt 12 ismindeki elektrikli araçlarıyla ilk defa boy gösteren Anadolu Isuzu, CNG sistemine sahip Interliner 13 CNG aracını ziyaretçilerine tanıttı.

Isuzu Visigo Hyper, Turquoise, Citiport 18, Citiport 12 Hyper, Novociti Volt (orta menzil), Novociti Volt (Uzun Menzil), Interliner 13 CNG, Citivolt 12 ve Novo Cabrio modellerini burada görüvcüye çıkaran Anadolu Isuzu, Avrupa'daki değişen pazar ihtiyaçları uyarınca geliştirdiği elektrik ve CNG sistemlerine sahip yeni nesil çevreci araçlarını ilk kez burada gösterdi.

Anadolu Grubu Otomotiv Grup Başkanı Bora Koçak, konuyla ilgili olararak yapmış olduğu açıklamada, Türkiye'nin otobüs ve midibüs üretiminde dünyada iddialı üretim merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, kendilerinin de Anadolu Isuzu olarak midibüs ihracatındaki liderliklerini koruduklarını belirtti.

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan da tüm dünyadan ticari araç devlerinin yakından takip ettiği böylesi bir etkinlikte, Türkiye'nin ticari araç markası olarak 3'ü dünyada ilk kez lanse edilen olmak üzere toplam 9 modelle katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Busworld Brüksel 2019, 23 Ekim'de sona erecek.