İSTANBUL (AA) - İstanbul Sanayi Odası (İSO)'nın açıkladığı İSO Birinci 500 ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluş listelerinin toplamında, Türkiye'nin en büyük bin sanayi kuruluşu arasında, 34'ü Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) üyesi olmak üzere toplamda 58 ambalaj sektörü firması yer aldı.

ASD'nin açıklamasına göre, listede bulunan 58 firmanın üretimden satışları bir yıl öncesine göre yüzde 4,20 artarken, ihracatları yüzde 3,33 azaldı, ancak çalışan sayıları yüzde 4,31 oranında yükseldi.

"HEDEFİMİZ, ÜRETİMİN EN AZ YARISINI İHRAÇ ETMEK"

ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, sektörün her geçen gün daha fazla ihracat yapmak için büyük gayretle çalıştığını, ana hedefin Türkiye'de üretilen ambalajların en az yarısını ihraç etmek olduğunu dile getirdi.

Geçen yıl 4,7 milyar dolarlık ihracat gelirine ulaşan ambalaj sektöründe yaşanan büyümenin devam ettiğini söyleyen Sarıbekir, büyümenin odağında ihracatın yer aldığının altını çizdi.

Türkiye'nin ambalaj sektöründeki potansiyelini ve üretim kabiliyetini tüm dünyaya göstermek adına vargüçleriyle çalıştıklarını kaydeden Sarıbekir, "2023 için 8-10 milyar dolar ihracat hedefi koyduk. Bu hedefe ulaşmak için geleneksel pazarlarımızda güçlenmenin yanı sıra yeni pazar arayışlarına devam etmemiz ve katma değerli üretimi öne çıkarmamız gerekiyor. Türkiye'de ürettiğimiz ambalajların en az yarısını ihraç edebilmemiz gerekiyor. Listede yer alan firmaların bu yıl çalışan sayılarının artışa geçmesi ise bir başka sevindirici gelişme." dedi.