Deniz, demir yolu veya kara taşımacılığında hassas yüklerin zarar görmesini önlemek amacıyla üretilen hava yastıklarının imalatını yapan Atlas Dunnage Ambalaj AŞ, Amasya'dan başta ABD  olmak üzere pek çok ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Merzifon OSB'de 11 bin 700 metrekarelik alanda, 320 kişilik çalışan kadrosuyla faaliyet gösteren fabrikasında üretim yapan firma, yüzde 70'i ABD olmak üzere, ürünlerinin yüzde 99'unun ihracatını yapıyor.

Pandemiye rağmen 2019 yılında 12 milyon dolarlık ihracata imza atan şirketin, bu yılki ihracat hedefinin ise 15 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

"PANDEMİ ZOR BİR SÜREÇ AMA ÜRETİME HAKİMİZ" 

Atlas Dunnage Ambalaj AŞ. Fabrika Müdürü Ertan Tandıroğlu, üretimlerinin tamamen hava yastığı üzerine olduğunu, dünyada önemli üreticiler arasına girmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Lojistikte kullanılan hava yastıklarının üretimini ve üretimlerinin tamamına yakınını ihraç ettiklerini söyleyen Tandıroğlu, pandemiden dolayı sıkıntılı bir süreç yaşansa da üretime hakim olduklarını ve zorlanmadıklarını söyledi.

"AMASYA'DA VERGİ SIRALAMASINDA İLK 3'TEYİZ"

Gerek kurumsallaşma gerekse ihracatta yer alma noktasında hedeflerinin olduklarını belirten Tandıroğlu, kuruldukları 2015 yılından beri Amasya'da vergi listesinde ilk 3'e girdikleri bilgisini verdi.

İhracat rakamlarını artırmaya, farklı ülkelere ulaşmaya çalıştıklarının altını çizen Tandıroğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

"Pandemi sürecinde hiç üretimi durdurmadık, Amerika'da bize ait olan pazarlama şirketimiz epeyce mesafe aldı. Amerika'nın ciddi şirketleriyle önemli anlaşmalar yaptık. Buna bağlı olarak ciddi üretim ve istihdam artışı oldu. Yeni projelerimiz var, kapasitemizi ve üretimimizi daha da artıracağız. Üretim yaptığımız pazar, büyük bir pazar. Kalite ve müşteri memnuniyeti anlamında ödün vermememiz tercih edilmemize neden oluyor. Anadolu'nun bir ilçesinden bu üretimi yapıp ihraç etmemiz, ülke ekonomisine katkı sağlamamız, bizi mutlu ediyor ve gururlandırıyor." (AA-Cihan Okur)