WASHINGTON (AA) - Her sene dünyanın dört bir yanında milyar dolarlık altyapı projelerinin mercek altına alındığı Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, bu sene Türkiye'nin de ulaştırma alanındaki altyapı projeleri yabancı yatırımcılara sunuldu.

Çok sayıda alandaki altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Türkiye, faliyete eçirdiği altyapı projeleriyle küresel arenada da ilgi çekmeyi sürdürüyor.

Özellikle ulaştırma ve altyapı alanlarındaki altyapı yatırımlarıyla dikkati çeken Türkiye, bu alanlardaki uzmanlığını uluslararası platformlara da taşıyor.

MİLLİ PROJELER YABANCILARA ANLATILDI

Her senedünyanın dört bir köşesinden en iyi altyapı projelerinin görcüye çıktığı ve bu sene13'üncü kez gerçekleştirilen Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Ülkelerin altyapı projelerinin mercek altına alındığı forum, yeni tip koronavirüs sebebiyle bu sene ilk defa sanal ortamda gerçekleştirildi. Sektör temsilcilerinin özel olarak katıldığı forum, "Gerçek fırsatlar, cesur toparlanma" sloganıyla gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi de Türkiye'deki çeşitli altyapı projelerini söz konusu etkinlikte uluslararası yatırımcılara tanıttı.