Konsolide rakamlara göre aktif büyüklüğünü geçen yılsonuna göre yüzde 8 artıran Alternatif Bank, aktif büyüklüğünü 39,7 milyar TL’ye yükseltti.
Bankadan yapılan açıklamaya göre,  yılın ilk çeyreğini büyüme hedeflerine paralel tamamlandı.
Mevduat hacmi yüzde 5 artışla 19,2 milyar TL’ye yükselen bankanın nakdi ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek ise 32,3 milyar TL’ye ulaştı.
Söz konusu dönemde sermayesini 175 milyon TL arttıran Alternatif Bank, yandan ilk çeyrekte temin edilen 200 milyon dolar tutarında ilave ana sermaye ile de sermaye yapısını güçlendirdi. Bu sayede öz kaynaklarını geçen yıl sonuna göre yüzde 4 artıran banka, öz kaynaklarını 2,5 milyar TL seviyesine getirdi. Bankanın sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 24'ü geçerek sektör ortalamasının üzerinde gerçekleşti.

İLK ÇEYREK BÜYÜME HEDEFLERİYLE GERİDE KALDI

Salgının ekonomik etkilerinin bertaraf edilmeye çalışıldığı, bununla birlikte piyasa dinamiklerinin oldukça değişkenlik gösterdiği yılın ilk çeyreğini büyüme hedefleri doğrultusunda geride bıraktıklarını belirten Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, önceliklerinin çalışanlarının sağlığını ön planda tutarak müşterilerinin yanında olmak olduğunu söyledi.
Basiretli ve danışman bankacılık yaklaşımlarıyla nakdi ve gayri nakdi kredilerde reel sektöre sağladıkları desteği sürdürdüklerini aktaran Gür, “Diğer taraftan geçtiğimiz yıl sektör ortalamasının altına çektiğimiz sorunlu kredi oranımızı bu çeyrekte de sürdürerek aktif kalitemizin korunmasında istikrarlı bir performans sergiledik. Bu çeyrek ayrıca, fazlasıyla önem verdiğimiz mevduat tabanımızı genişletme noktasında attığımız planlı adımların sonuçlarını görmeye başladığımız bir dönem oldu. Başta uzaktan müşteri edinimi olmak üzere, dijital kanallarımız ve teknolojik altyapımızda Alternatif Bank’ı geleceğe taşıyacak önemli yatırımları hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

YATIRIMLAR ARTARAK DEVAM ETTİ

Bu çeyreğin aynı zamanda, Alternatif Bank’ın en büyük değeri olarak gördükleri çalışanlarına yönelik yatırımların artarak devam ettiği bir dönem olduğunu ifade eden Gür; “Müşteri memnuniyeti ve kusursuz bir deneyimin ancak alanında yetkin, kurumuna bağlı mutlu bir ekiple mümkün olacağını biliyoruz. Bu yüzden uzaktan çalışma düzeninden sosyal hayata, teknik eğitimlerden kariyer planlamasına ve liderlik eğitimlerine kadar çok geniş bir çerçevede Alternatif Banklıların esenlik ve gelişimine yönelik yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu. (AA)