BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) öncülüğünde düzenlenen "17. Türk-Alman Ticaret Günleri"nde Almanya ile Türkiye'nin  iş dünyası temsilcileri bir araya geldiler.

Almanya Büyükelçiliği, Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası, Almanya Yakın ve Orta Doğu Yatırım Destek Birliğinin (NUMOV) iş birliğiyle ve KOSGEB'in desteğiyle düzenlenen organizasyon, BTSO Hizmet Binası'nda yapıldı.

Düzenlenen organizasyonun açılışı sırasında söz alan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, gelişmiş sanayisiyle Avrupa Birliğinin sürükleyici gücü durumunda olan Almanya'nın dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer bulunduğunu vurguladı.

Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret hacminin 2018 yılında  36,5 milyar dolara ulaştığının altını çizen Burkay, ülkemizde yer alan Alman sermayeli 7 bin firmanın varlığının, 2 ülkenin ekonomik ilişkilerinin derinliği açısından da önemli bir ölçüt olduğunu vurguladı. Bursa'da halen Alman sermayeli yaklaşık 150 firmanın faaliyet gösterdiğini hatırlatan Burkay, Bursa'dan Almanya’ya ise bin 100 Türk firmasının ihracat yaptığını hatırlattı.

Açılış konuşmalarından sonra Almanya'dan gelen firmaların üst düzey yöneticileri şirketlerinin çalışmaları ile yatırımları hakkında  çeşitli sunumlar düzenledi. Etkinliğin ikinci kısmında ise Bursalı firmaların temsilcileriyle Alman iş dünyası temsilcileri ikili iş görüşmelerinde bulundu