Almanya merkezli dünyanın en büyük bağımsız mühendislik şirketi EDAG, Bilişim Vadisi’nde Türkiye ofisini kurdu, şirket ilk mühendislik projesini ise Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile gerçekleştirecek.

Türkiye’nin Silikon Vadisi olarak nitelendirilen Gebze’de konumlanan Bilişim Vadisi’nde EDAG Türkiye olarak faaliyetlerine başlayan firma, geçtiğimiz seneden beri mühendislik alanında iş birliği yaptığı TOGG ile ilk Türk elektrikli otomobil markasını geliştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Firma şimdi de Bilişim Vadisi’ndeki 600 metrekarelik yeni yerinde söz konusu çalışmalara destek verecek.

“TÜRKİYE VE AVRUPA’NIN ELEKTRİKLİ ULAŞIMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK”

TOGG ile olan iş birlikleri çerçevesinde Türkiye ofislerinin faaliyete geçmesini değerlendiren EDAG CEO’su Cosimo De Carlo, 2019 yılının Mayıs ayından beri sorumlu mühendislik ortağı olarak TOGG’la başarılı bir iş birliği yürüttüklerini ve iş birliği kapsamında Türkiye’de bir ofis açmaya karar verdiklerini dile getirdi.

De Carlo, TOGG’un Türkiye ve Avrupa’nın elektrikli ulaşımına (e-mobilite) önemli katkı sağlayacağından emin olduklarının altını çizdi.

Bilişim Vadisi’ndeki merkezin açılışından duydukları memnuniyeti ifade eden EDAG Grubu COO'su (Operasyonlardan Sorumlu Üst Düzey Yöneticisi) Harald Keller, iş birliklerinin Türkiye otomotiv pazarının geleceğinde kilit bir rol oynayacağına inandıklarını, Türkiye’deki potansiyel müşterilere EDAG’ın uluslararası ağına erişim imkanı sağlayarak konumlarını güçlendirdiklerini söyledi.

“MOBİLİTE EKOSİSTEMİ OLUŞTURMAK HEDEFİMİZE DOĞRU İLERLİYORUZ”

EDAG’ın Türkiye’de ofis kurmasına ilişkin konuşan TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ise, eğer mevcutsa Türkiye’den yoksa dünyadan en iyi firmalarla çalışacaklarını hatırlatarak dünyada 60 noktaya ulaşan bir ağ içinde çalışan mühendislik şirketi EDAG’ın TOGG’un çekim alanına girerek Türkiye’ye ve Bilişim Vadisi’ne gelmiş olmasını ‘Mobilite Ekosistemi’ oluşturmak olan ana hedeflerine doğru attıkları önemli bir adım olarak gördüklerini belirtti.

MERKEZİN BAŞINA MERTCAN KAPTANOĞLU GETİRİLDİ

Firmanın Bilişim Vadisi’ndeki merkezinden, otomotiv mühendisliği konusunda deneyimli olan Mertcan Kaptanoğlu’nun sorumlu olacağı ve Kaptanoğlu’nun 30 mühendisten oluşan bir ekip kuracağı bildirildi.

EDAG Grubu’nun ayrıca, uzun vadede Türkiye’deki faaliyetlerini stratejik olarak genişletmeyi planladığı da kaydedildi.