TKYD 11. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI TKYD 11. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Alibaba Grubu, uluslararası ve ulusal elektronik ticaret faaliyetlerinin iki farklı birimde yürütülmesini öngören önemli bir yeniden yapılanma planı açıkladı. Bu bağlamda kıvraklık gerekliliğini öne süren Çinli internet devi Alibaba, başta nisanda işe başlayacak olan yeni bir finans müdürü olmak üzere, yönetimine bir dizi yeni atamalar yaptığını da duyurdu.

Hem yerli ve hem de uluslararası piyasalarda toptan ve perakende ticaret platformları arasındaki sinerjiyi daha iyi değerlendirmek amacındaki Alibaba, yatırımlarını iki stratejik odak üzerinde yoğunlaştıracak.

Alibabı Grubu Başkanı ve Genel Müdürü Daniel Zhang, çalışanlarına gönderdiği bir mektupta, internet perakendecisi Lazada, Alibaba.com ve AliExpress gibi şirketlerin uluslararası dijital ticaret biriminin, yabancı ülkelerdeki elektronik ticaret ve toptan satış faaliyetinin yeniden gruplandırılacağını bildirdi. 

Alibaba’nın son üç aylık sonuçlarına göre, uluslararası arenada yıllık aktif tüketici sayısı 285 milyona varırken yerli piyasadaki aktif tüketici sayısı 953 milyon kadar. Tüm dünyadaki aktif tüketicilerin sayısı ise 1,24 milyar kişiye ulaşmış durumda. Bu sayı, bir önceki üç aylık döneme kıyasla 62 milyon kişilik bir artış ve bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla ise yüzde 20 oranında bir artış ifade ediyor.

Şirket, Çin’de 2022 ortalarına değin yıllık bir milyarlık bir aktif tüketici sayısına sahip olmayı ve dünya çapında ise biraz daha uzun vadede iki milyarlık bir aktif tüketici kitlesi edinmiş olmayı hedefliyor.