Albayrak Grubu şirketlerinden Kademe AŞ'nin Genel Müdürü Kenan Çelik, yeni tip koronavirüs salgınına rağmen 2020'de hızla büyüdüklerini kaydetti.
Çelik, "Global kriz ve salgına rağmen 2020'de bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 50'lik dikey ivmeli bir büyüme ve 150 milyon liranın üzerinde ciro elde ettik. 46 ülkeye geçen yıl 70 milyon liralık ihracat gerçekleştirdik." dedi.

Salgın döneminde yerli ve milli olarak ürettikleri atık teknoloji ürünlerinin dünyanın birçok ülkesinden yoğun talep gördüğünü söyleyen Çelik, ekonomik küçülmenin sektörleri etkilemesine rağmen satış ve üretim kapasitelerini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Çelik, 2021 yılı için yüzde 10-15'lik bir büyüme ile 60 ülkeye ihracat hedeflediklerini söyleyerek, salgından önce daha az ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. 

Çelik, "Kovid-19'un dünyadaki yayılışını ve vaka sayılarındaki artışı görünce hızlı ve etkili bir Ar-Ge çalışmasıyla su tankı olan her model araca monte edilebilecek uygunluktaki Mikronsis ürünümüzü yaptık. Bu süreçte yurt içi ve dışından ciddi bir taleple karşılaşınca Konya'daki fabrikamızda haftalık 50 adet ürettiğimiz ürünü, kısa sürede üretim kapasitesini artırarak haftada 150'ye çıkardık." dedi.

YERLİ VE MİLLİ DEZENFEKSİYON ARACI YENİ KAPILAR AÇTI

Yurt dışında da ciddi talep gören yerli ve milli dezenfeksiyon aracının kendilerine yeni kapılar açtığını belirten Çelik, Güney Amerika bölgesinde Şili ve Arjantin, Afrika'da Libya ile ticaret yapma fırsatı yakaladıklarını, Mikronsis ürünü gönderdikleri ülkelerden olumlu geri dönüşler aldıklarını vurguladı.

Olumlu geri dönüşlerin sadece inovatif bir ürünle olmadığına işaret eden Çelik, "Aynı zamanda satış-pazarlama, servis ve satış sonrası hizmetlerin de büyük etkisi var. Tüm bunları birleştirip müşteri memnuniyetini göz önünde bulundurunca ürün gamımızda bulunan diğer kamu ekipmanlarının da ihracatlarını bu ülkelere gerçekleştirmeye başladık. Şu anda 46 ülkeye ihracat yapıyoruz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya her geçen gün devam ediyoruz." dedi.

İHRACAT YAPILAN ÜLKE SAYISINI ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Kademe AŞ Genel Müdürü Çelik, 2021'e yoğun başladıklarını ifade ederek, hazırlıklarını çok önceden yaptıklarını kaydetti.

Çelik, “Şubat ayının ortasında ilk teslimatını Beyoğlu Belediyesi'ne gerçekleştirdiğimiz 5 metreküplük kompakt süpürme aracımız daha Ar-Ge aşamasındayken farklı belediyelerden siparişler aldı. Şu anda bu ürün için farklı ülkelerle görüşmeler devam ediyor. Daha önce genişlettiğimiz üretim hattını biraz daha büyüttük, talep artınca yeni üretim hattı açtık." şeklinde konuştu.

Bu hızda bir büyümenin sadece üretim kapasitesini artırmakla ilgili olmadığına işaret eden Çelik, bununla beraber servis ve satış sonrası hizmetlerini de geliştirdiklerini, Ar-Ge çalışmaları ve yatırımlarının durmaksızın devam ettiğini, en büyük ayrıcalıklarının, "belediyelerin ve şirketlerin ihtiyaçlarına çok kısa sürede yanıt verebilmek ve çözüm geliştirebilmek" olduğunu söyledi.
Çelik, ayrıca mümkün olduğunca yerli ve milli ürünleri kullandıklarının da altını çizdi.