Sürdürülebilirlik alanında başarılı çalışmalara imza atan katılım bankası Albaraka Türk, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) kapsamında en yüksek skorlarından olan "A" skoruna layık görüldü.
Yapılan açıklamaya göre, Albaraka Türk, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, küresel ısınma, karbon salınımı ve su problemleri olmak üzere evrensel birçok sorunun çözümüyle ilgili önemli adımlar atmaya ve bu adımların olumlu sonuçlarını almaya devam ediyor. 
Açıklanan Karbon Saydamlık Projesi (CDP) 2020 raporuna göre Albaraka Türk, İklim Değişikliği kategorisinde 'A-' ve su güvenliği kategorisinde 'B-' skoru elde etti. 2019 yılına göre skorunu yükseltmiş olan Albaraka Türk, iki yıl üst üste bankacılık sektöründe alınan en yüksek skorlardan birini kazandı. 

“SKORU ARTTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Albaraka Türk’ün 'Dünyanın En İyi Katılım Bankası Olmak' vizyonuyla sürdürülebilirlik yaklaşımını şekillendirdiğini belirten Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Çelik, tüm faaliyetlerini çevresel etki ve emanet anlayışını gözeterek yürütmeye ve skorunu artırmaya devam edeceklerini söyledi.
Bankacılık sektöründe en yüksek skorlardan biri olan 'A' skorunu almış olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Çelik, sürdürülebilirliği odağına alan, karbon salınımını ve çevresel etkileri en aza indirme yönündeki çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.