Albaraka Türk, bünyesinde hizmet veren tüm yazılım geliştirme fonksiyonlarını yeni kurduğu “AlbarakaTech Global” isimli şirketin çatısı altında topladı.
Albaraka Türk'ten yapılan açıklamaya göre AlbarakaTech Global,  1 Aralık itibarıyla yeni ofisinde 218 çalışan ile faaliyetlerine başladı.
Albaraka Türk Bilgi Teknolojileri grubu çatısı altında büyük projelere imza atmış bir ekip olduğunu belirten AlbarakaTech Global Genel Müdürü Ali Tuğlu, Insha Ventures ve Albaraka Garaj çatısı altındaki yeni girişimlerle beraber çok sayıda çözüm ortaklığında bulunduklarını söyledi. Bu deneyimleri AlbarakaTech Global bünyesinde yenilikçi ürünlere dönüştürmek istediklerini ifade eden Tuğlu, Öncelikli hedeflerinin uluslararası pazarda çözüm ve hizmet üreten finansal teknoloji firmaları arasında zirvede yer almak olduğunu vurguladı. Tuğlu, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yaptıkları yatırımları AlbarakaTech Global bünyesinde büyüterek devam ettireceklerini de sözlerine ekledi.

EKOSİSTEMLERİNİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEKLER

Katılım bankacılığını küresel anlamda geliştirmeye ve ekosistemlerini büyütmeye devam ettiklerini belirten Albaraka Türk Genel Müdürü ve AlbarakaTech Global Yönetim Kurulu Başkanı Melikşah Utku ise,  AlbarakaTech Global’in yenilikçi bakış açısı ile Albaraka Türk’ün 35 yılı aşan bilgi ve tecrübesini birleştirerek tüm müşterilerine BT çözüm ve hizmetleriyle destek olmayı sürdüreceklerini söyledi.