Akyürek Technology, 2020 yılında bir önceki yıla göre cirosunda yüzde 75’lik büyüme gerçekleştirdi.
Küresel arenada tanınan bir Türk makine markası olarak elde ettikleri başarının arkasında, müşteri odaklı ve verimliliği merkez alan bir yönetim anlayışının yer aldığını belirten Akyürek Technology Yönetim Kurulu Üyesi Gül Akyürek Balta, grup şirketlerinde 500’den fazla kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti. 
Yurtiçindeki 4 şirketlerinin yanı sıra İspanya, Ukrayna, Özbekistan, Bulgaristan ve Etiyopya’da şirketleri ve Bulgaristan’da da yedek parça depoları ile küresel bir teknoloji markası haline gelme yolunda ilerlediklerini belirten Balta, 2020 yılında pandeminin de etkisi ile gıda sektörüne yönelen talebe paralel olarak ciroda yüzde 75 artış sağladıklarını belirtti. 
Üretimini gerçekleştirdikleri makinelerin yaklaşık yüzde 70’ini Avrupa, Afrika, Amerika kıtalarındaki ülkelere ihraç ettiklerini aktaran Balta, ayrıca müşterilerinin ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda en ince ayrıntısına kadar planlayarak özel makine ve sistem üretimi de yapabildiklerini söyledi.

95 ÜLKEDE MAKİNELERİ ÇALIŞIYOR

Akyürek Technology’nin iş ortaklarına sağladığı yüksek teknolojiyle donatılmış makinelerinin yanı sıra güçlü satış sonrası hizmet yapılanmaları ile sektördeki diğer firmalardan ayrıştığını kaydeden Gül Akyürek Balta, şu anda dünyanın 95 ülkesinde makineleri çalışıyor ise bunu bu güvene borçlu olduklarını belirtti.
Tütün makineleri grubunda dünyanın sayılı 3 üreticisinden biri olduklarını, Türkiye’de de tek üretici olduklarını aktaran Balta, üretimini sürdürdükleri 311 çeşit makineden, 24’ünün tütün, kalanını ise kuru gıda sektörüne yönelik olarak geliştirdiklerini söyledi.