HIZLI VE ÖFKELİ

İlk filmi 2001 yılında sinemaseverlerle buluşan seri dünya çapında büyük hasılat elde etmiş ve izleyicilerin ilgisiyle karşılaşmıştır. IMDb puanı 7,3 olan serinin 5. filmi öne çıkıyor. Vin Diesel, Paul Walker, Jason Statham gibi oyuncuların oynadığı serinin ilk filmini Rob Cohen çekmişti. 8 filmi bulunan serinin 9. filminin çekimleri ise devam ediyor.

INDIANA JONES

Steven Spielberg imzalı 1981 yapımı Kutsal Hazine Avcıları isimli ilk filmi Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman başrolde. İlk hikayede Indıana Jones, çeşitli güçleri olduğuna inanılan içinde On Emir’in bulunduğu Ahit Sandığı’nı aramakta, yanlış ellere geçmesini önlemek için sandığı nazilerden önce bulmalı ve güvenli ellere teslim etmelidir. IMDb puanı 8,5 olan filmin ardından 4 filmi bulunuyor.

JOHN WICK

Keanu Reeves’ın John Wick karakterine hayat verdiği filmin yönetmenliğini Chad Stahelski üstleniyor. İlki 2014 yılında vizyona giren filmin devamı John Wick 2, 2017 yılında 3. filmi de bu yılın mayıs ayında sinemaseverlerle buluşmuştu. İlk filmin IMDb puanı 7,4 iken ikinci ve üçüncü filmin puanlar 7,9.

KILL BILL

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun yönettiği filmin başrolünde Uma Thurman var. 2003 yapımı film 8,1 IMDb puanı alırken, ertesi yıl vizyona giren ikinci film ise 8,0 puana sahip.

ZOR ÖLÜM

John McTiernan yönettiği 1988 yapımı filmin başrolünde Bruce Willis var. 1990, 1995 ve 2007 yıllarında devam eden serinin ilk filmi, aynı zamanda 8,2 ile en yüksek IMDb puanına sahip.