Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, 2021 yılının genel bir değerlendirmesini yaparak 2022 hedef ve projelerini anlattı. Dördüncü, Akkök Holding’in 2022 yılında hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli yatırımları hayata geçireceğini belirtti. Dördüncü, odağındaki yatırımları şu cümlelerle aktardı: “DowAksa, üretim kapasitesini artıracak yeni üretim hatlarını devreye almaya hazırlanıyor. Aksa Akrilik de 27,5 milyon dolar değerinde, Aksafil markasını taşıyan yeni bir iplik tesisini devreye alıyor. Akkim'in de 2022'de Avrupa'da yeni bir satın alması gündeme gelebilir." dedi.

“KİMYA SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİRDİK”

2021 yılının genel bir değerlendirmesini yapan Dördüncü, “Bu yıl kimya sektörü için önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Enerji alanında faaliyet gösteren şirketlerimizin elde ettiği sonuçlar memnun ediciydi. Gelecek hedeflerimiz doğrultusunda sürdürülebilir büyümemize yardımcı olacak yatırımlara odaklanıyoruz. Stratejimizle paralel bir şekilde ilerleyen yatırımlarla ülkemizin ihracat ve istihdam hedeflerine katkı sağlamayı sürdüreceğiz. 

SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI

Satın alma yatırımlarımızın önümüzdeki süreçte de devam etmesini istiyoruz. Dünyanın sayılı karbon elyaf üreticilerinden DowAksa, üretim kapasitesini artıracak yeni üretim hatlarını devreye almaya hazırlanıyor. Aksa Akrilik de 27,5 milyon dolar değerinde, Aksafil markasını taşıyan yeni bir iplik tesisini devreye alıyor. Akkim'in de 2022'de Avrupa'da yeni bir satın alması söz konusu gündeme gelebilir. Kısacası grup olarak sene sonuna kadar toplam 300 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi. 

“İSTİHDAMIMIZI YÜZDE 15 ARTIRMAYI ÖNGÖRÜYORUZ”

Dördüncü, “Yatırımlarımıza devam etme stratejimizle birlikte istihdamımızı da yüzde 15 artırmayı öngörüyoruz. Yatırımlarımız neticesinde bünyemize kattığımız şirketlerimizin katkısıyla 2022 yılında toplam üretim kapasitemizi yüzde 16,8 artırmayı planlıyoruz” dedi. (AA)