Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Nejdat Sin, 2022 yılına hızlı bir giriş yaptıklarını vurgulayarak birlik üyelerinin Ocak 2022'de 1,42 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti.

"EN YÜKSEK ARTIŞI ELDE EDEN BİRLİK OLDUK"

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Nejdat Sin, yeni yılın ilk ayındaki dış satımda Türkiye rekortmeni olduklarına dikkat çekti.

MASFED MYM VE BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ MASFED MYM VE BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ

Sin, "AKİB olarak ocakta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43 artış sağlayarak 1,42 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Ocakta ülke ihracatına yüzde 8,8 oranında destek vererek Türkiye genelindeki 13 genel sekreterlik arasında dış satım hacminde en yüksek artışı elde eden birlik olduk." ifadelerini kullandı.

"ÇALIŞMALARIMIZ, İLK AY RAPORLARINA OLUMLU YANSIDI"

Birliklerinin sektör bazlı dış satım performansını da değerlendiren Sin, söz konusu dönemde en fazla ihracatı yüzde 108 artış ve 472,2 milyon dolarla Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin gerçekleştirdiğini belirtti.

Sin, Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin yüzde 28 artış ve 333,5 milyon dolarla ikinci, Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin ise yüzde 53 artış ve 163,2 milyon dolarla üçüncü sırada konumlandığını bildirdi.

AKİB'in pazar çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalarının yılın ilk ayındaki raporlara pozitif bir şekilde yansıdığını paylaşan Sin, ihracat hacminde en güçlü performansı Singapur pazarında yakaladıklarını ifade ederek değerlendirmesini noktaladı. (AA)