Türkiye'ye yeni ihracatçılar kazandırmak için faaliyetlerine devam eden Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), "Birlik'te İhracat Projesi" ile gıda sektöründeki ihracatçı firma sayısını artırmayı hedefliyor.

PROJE ÜCRETSİZ YÜRÜTÜLÜYOR

Bu kapsamda Mersin, Adana, Hatay, Kayseri ve Karaman'da üretici konumunda olan ve ihracat potansiyeli bulunan şirketlere yönelik ücretsiz yürütülen Birlik'te İhracat Projesi'nde katılımcılar pazar araştırması konusunda yetkinlik kazanıp, ihraç edecekleri ürünler bazında uygun hedef pazarları belirleyerek dış satım için ilk adımı attı. 

 Projede firmalara hedef pazarlara yönelik bilgiler aktarıldı. 

AFRİKA'YA KURU SOĞAN İHRAÇ ETTİ

Potansiyel ithalatçı firmalara erişimde AKİB'den veri desteği alan katılımcı firmalar, dış satım hedefleri doğrultusunda tedarikçilerle iletişime geçip pazarlama faaliyetlerinde de bulundu. 

İlk dönem sonunda ürünlerinin ihracat potansiyeli ve hedef pazarlar hakkında detaylı bilgi sahibi olan firmalardan biri Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne kuru soğan ihraç etti.

Projenin yeni dönem programında ise, gıda üreticisi firmalardan katılım talepleri toplanacak ve projeye uygun firmalar tespit edilerek ilk dönemde gerçekleştirilen faaliyetler tekrar edilecek. (AA)