İzmir’de faaliyete geçen yeni işletmesinin ilk fazını devreye alan OYAK şirketlerinden Akdeniz Chemson, yılda 3 bin ton çinko borat üretmeyi hedefliyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyanın sayılı alev geciktirici kimyasal üreticilerinden biri haline gelen Akdeniz Chemson, yatırımın ikinci fazı bittiğinde mevcut üretim kapasitesine ilave olarak yılda 6 bin ton çinko borat üretecek. Şirket, çinko oksit alanındaki paralel kapasite artışını ise bu ay içinde tamamlayacak.
Akdeniz Chemson’un katma değeri yüksek kimyasalların üretimi için kendi Ar-Ge sürecini yürüttüğünün belirtildiği açıklamada, bu amaçla ilk çinko borat üretimine Akdeniz Kimya ile 2018 yılında başlandığı aktarıldı. Çinko borat ürününün gelişimini, üretim ve proses teknolojilerinin dizaynını kendi Ar-Ge ve mühendislik bölümlerinde gerçekleştiren Akdeniz Chemson, İzmir’de kurduğu yeni işletmesinin ilk fazını devreye aldığını açıkladı

YANMAYA DAYANIKLI ÜRÜNLERDE KULLANILIYOR

Özellikle yanmaya dayanıklı ürünlerin üretiminde kullanılan çinko borattan, yüksek sıcaklıklara dayanıklı plastiklerde, yanmaya dayanıklı kablo ve kumaşlarda, elektrik-elektronik parçalarda, boyalarda, otomobil-uçak iç aksamlarında, kağıt ve tekstil endüstrisinde yararlanılıyor.