Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından organize edilerek, sıfır atık ve temiz bir çevre bilincinin yerleşmesi adına farkındalık oluşturan etkinliğe Emine Erdoğan ve Bakan Selçuk birlikte katıldı.  Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da yer aldığı etkinlikte Erdoğan, el sanatı ürünleri başta olmak üzere yıkanabilir çocuk bezi ve alüminyum folyo yerine doğa dostu balmumundan üretilen folyoyu da yakından inceledi. 

Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Selçuk birlikte, KADEM tarafından desteklenen kadın girişimciler tarafından yapılan el sanatları ürünlerini yakından inceledi; ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ‘sıfır atık’ standında da bilgi aldı.

SIFIR ATIK HAREKETİNİN ÖNCÜSÜ 

Emine Erdoğan, dünyada sıfır atık hareketinin öncüsü olarak kabul edilen Amerikalı Bea Johnson ile hem Türkiye'de hem de dünyada sıfır atık projelerinin gelişimiyle ilgili sohbet etti. Sıfır atık projesine ilişkin deneyimlerini de paylaştı. Denizleri ve yer altı su kaynaklarını korunmak için atık yağların lavaboya dökülmemesine dikkat çekilen etkinliğe çok sayıda ünlü ismin katılması dikkat çekti. Emine Erdoğan, TOGEM-DER'in ihtiyaç sahibi aileler için tasarladığı dilek ağacında kart seçerek, hava temizleme makinası ve bisiklet, bilgisayar ve çamaşır makinası bağışında bulundu. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ise dilek ağacından kart seçti ve kartta yazan astım hava makinesi ile bisiklet bağışı yaptı.

https://www.ailevecalisma.gov.tr/