Veliaht Koçu Tunç Vidinli, profesyonel yönetici koçluğunun bir dalı olan veliaht koçluğunun özellikle aile şirketlerinde genç yöneticiler ve yönetici adayları tarafında ilgiyle karşılandığını söyledi.

Vidinli, sağladığı avantajlar dolayısıyla Veliaht Koçluğunun aile firmalarının yanı sıra profesyonel yönetilen şirketlerin orta ve üst düzey çalışanları açısından da önemli olduğunu vurguladı. 

SATIŞTAN ÜRETİME, PLANLAMADAN MARKALAŞMAYA…

Söz konusu desteği alan genç yöneticiler ve yönetici adayları, iş dünyasında kendilerine gerekli olan bilgi ve deneyimi kazanmaları sağlandığının bilgisini veren Vidinli, bu konuda yetkin profesyonel koçlar tarafından verilen destek yöneticilere ve yönetici adaylarına temel konularda kılavuzluk ettiğini dile getirdi.

Yetiştirilecek kişinin firmanın başına geçeceği için liderlikten başlayarak satış, üretim, planlama ve markalaşma gibi konularda bilgi sahibi olmasının aile şirketlerinin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirten Vidinli, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de aile şirketlerinin sanayinin ve ekonominin yapı taşlarından olduğunu kaydetti.

“AİLE ŞİRKETLERİ İÇİN KİLİT ÖNEM TAŞIYOR”

Türkiye’deki firmaların yüzde 95’inin aile şirketi olduğunu söyleyen Vidinli, söz konusu firmaların devamlılığı baz alındığında ikinci kuşakta yüzde 30, üçüncü kuşakta yüzde 12 ve dördüncü kuşakta ise yüzde 3’e kadar düştüğünü ifade etti. 

Vidinli, “Aile şirketlerinin sürdürülebilir olamamalarının birçok sebebi bulunuyor. Bunların en önemlisi ailenin bir sonraki lideri yetiştirememesi. Veliaht Koçluğu bu soruna çare oluyor. Söz konusu koçluk biçimi aile şirketlerinin devamlılığı için kilit öneme sahip.” diye konuştu.