Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, Türkiye'nin hazır giyim ve konfeksiyon ürünlerinde 2021 yılı Şubat ayı ihracatının 1,51 milyar dolar olduğunu belirtti.
Tekin, bölge ihracatının ise 24 milyon 348 bin dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. AHKİB olarak ihracat pazarlarında 3 bin 673 ton ürünü değerlendirirken, en fazla ihraç ettikleri ürün gruplarında 9,9 milyon dolarla bayan dış giyim birinci olduğunu aktaran Tekin, 4,4 milyon dolarla diğer hazır eşya (çadır, çuval gibi) kategorisinin ikinci ve 3,4 milyon dolarla bay dış giyim üçüncü sırada yer aldığını kaydetti. 

EN FAZLA İHRACAT İSPANYA’YA

Ülke bazında en fazla ihracatı 5,5 milyon dolarla İspanya'ya yaptıklarını söyleyen Tekin, bu ülkeyi 4,7 milyon dolarla Almanya ve 1,4 milyon dolarla Hollanda’nın takip ettiğini belirti. Şubatta en güçlü ihracat artışının yüzde 4 bin 237 artış ve 1 milyon dolar ile Bulgaristan’da gerçekleştiğini söyleyen Tekin, yüzde 445 artış ve 770 bin dolar ile İtalya, yüzde 264 artış ve 1,2 milyon dolar değer ile Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk üç sırada yer aldığını aktardı.