"KODLAĞRI Projesi" kapsamındaki uygulama ile Ağrılı öğrencilere robotik kodlama ve yazılım eğitimi verilirken, İstanbul’da bir TV fabrikası gezdirildi.

 Ağrı Valiliği'nin programı ile İstanbul'da Atmaca Elektronik'in, Sunny fabrikasını gezen öğrenciler,  elektronik aletlerin üretim süreçlerini inceledi.

AĞRILI ÖĞRENCİLER, İSTANBUL FABRİKASINI GEZDİ

Atmaca Şirketler Grubu Başkanı Atmaca; KODLAĞRI’ya destek olabilmek için, tüm ileri mühendislik ve Ar-Ge faaliyetleriyle ilgili çalışmaları, programa dahil ettik.  

Adem Atmaca, valiliğin belirlediği ve gelecek vadeden öğrencilere, geleceğin teknolojilerini ve bu konuda yapılan çalışmaları göstererek, ışık tutmak istediklerini kaydetti.

15 AYDA KAÇ AĞRILI ÖĞRENCİYE ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ VERİLDİ?

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü ve Proje yöneticilerinden Selahattin Bilgiç, çalışmada gelinen noktayı anlatırken, "2017'nin 11. ayında, projeye başladığımızda 20 bilgisayarımız vardı. Aradan geçen 15 aya yakın sürede, 51 bin Ağrılı öğrenciye robotik kodlama ve yazılım eğitimi götürmeyi başardık. Ve geldiğimiz nokta itibariyle 200 atölyede, 2 bin bilgisayarımızla projeye devam ediyoruz."

ÖĞRENCİLERİN ROBOTİK MALZEMELERİ...

Bilgiç, proje kapsamında eğitim verdikleri Ağrılı öğrencilere, robotik kodlama malzemelerini de temin ederek, pratik yapmalarını istediklerini kaydederek, şöyle konuştu: 
“Bugün, her sınıfta haftada 2 saat bilişim dersi veriyoruz. Hafta sonları da kurslar ve egzersiz çalışmaları ile bu konudaki eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Okul öncesi seviyesinden, üniversite öncesi döneme kadar ki tüm öğrencileri kapsayan geniş bir yelpazede, yazılım ve robotik kodlama eğitimi öğretiyoruz. Başta bir dirençle karşılaştıysak da, şimdilerde, herkes ve her kesim konuyu benimsedi. Son İstanbul’daki fabrika gezimiz ile teorik eğitimin pratikteki karşılığını da, yerinde görerek, eğitimlerini tamamladılar.”